Lles ha aconseguit un compromís inicial per part de la Diputació de Lleida que, si té el pressupost suficient, durant l'any 2017 s'iniciaran les obres de millora d'un nou tram de la carretera, aquesta vegada fins a Travesseres. L'alcalde, Andreu Grau, es desplaçarà a Lleida durant aquest mes per mirar d'esgarrapar definitivament una partida, que podria rondar el milió d'euros.

La Diputació té el projecte de millora de tota la carretera LV-4036 sobre la taula. El que no sap ara per ara és quan el podrà executar ni en quines fases. Andreu Grau ha explicat que de moment té el compromís polític que si s'aproven els pressupostos de l'ens provincial es destinarà una partida per, si més no, fer nou el tram des de la part arreglada aquest estiu fins al poble de Travesseres, d'uns tres quilòmetres. Per a més endavant, ja en el pròxim mandat municipal, quedaria l'actuació sobre la resta del vial, que connecta Travesseres amb la carretera N-260, l'eix pirinenc i Martinet. Actualment, tot el tram des d'aquest punt fins a la part reformada recentment és ple de revolts tancats i el seu ferm està malmès. Adreu Grau ha explicat que «ara per ara ens han dit que si pot ser durant el 2017 farien una nova fase fins a Travesseres, que és la part de la qual ja tenen el projecte fet». Des de la Diputació, però, han avisat l'alcalde que, com que hi ha altres pobles de la província que no tenen la carretera ni asfaltada, el projecte de Lles es podria endarrerir. La voluntat inicial, però, és que en el termini comprès entre els anys 2017 i 2018 s'executin les obres fins a Travesseres. L'alcalde ha remarcat que aquesta fase d'obres es podrà fer amb més facilitat que l'anterior perquè els operaris no trobaran tantes roques de grans dimensions que els obliguin a fer voladures i trasllats de pedres. Tant és així que, amb un pressupost més baix, es podrà arreglar més tram de vial. Grau ha avançat que, a fi i efecte de concretar els possibles terminis de l'actuació, «abans de Nadal baixaré a Lleida per veure si ens ajuden».

Les obres de millora de la carretera LV-4036 en el seu últim tram d'accés a Lles van finalitzar a la tardor. L'actuació és clau per garantir la viabilitat de les dues estacions d'esquí nòrdic del municipi. El vial salva els 313 metres de desnivell entre Martinet i Lles, ja a 1.471 metres d'alçada. Els caps de setmana registra un alt volum de trànsit de segons residents i aficionats a l'esquí i l'excursionisme.