L'anunciat i molt esperat a la Cerdanya nou temporal de neu que havia de cobrir les muntanyes aquesta setmana ha quedat a les portes del Pirineu central i ha deixat gruixos d'entre deu i vint centímetres a les estacions.

La nevada, que semblava que arrencava amb força a la zona de Puigcerdà dimarts al matí, es va aturar de seguida i es va reactivar ahir a la matinada, però no va aportar grans canvis a les estacions d'esquí de la vall. El fet que el temporal vingués del nord ha beneficiat sobretot l'estació de Portè Pimorent, que ha acumulat vint centímetres més de neu. Els seus responsables han anunciat l'obertura de totes les instal·lacions en les pròximes hores.

A les estacions d'esquí alpí de la Molina i Masella, el temporal pràcticament no hi ha passat, de manera que mantenen la situació de final de les vacances de Nadal, amb gruixos de fins a 65 centímetres. Pel que fa a les estacions d'esquí nòrdic, que esperaven amb especial necessitat el temporal, la nevada ha aportat una petita nova cobertura d'entre els deu i els 20 centímetres a les estacions de Guils, Lles i Arànser en les diferents alçades.

Les estacions nòrdiques de la Cerdanya ofereixen gruixos de fins a 30 centímetres en funció de la cota. Arànser acumulava ahir entre els cinc centímetres de neu nova a la cota 1.850 als 20 de la cota 2.300. Les dues alturgellenques presenten una situació divergent. Mentre que Sant Joan de l'Erm ha acumulat 20 centímetres que li redrecen l'oferta, Tuixén-la Vansa viu una de les seves millors temporades amb uns gruixos que van dels 35 als 55 centímetres de neu, la qual cosa li permet encarar amb molt bones perspectives el segon tram de la temporada així com els campionats d'Espanya que s'hi celebraran aquest pròxim cap de setmana. La predicció apunta l'arribada d'un nou front a la cara nord del Pirineu el cap de setmana.