L'Ajuntament de Puigcerdà vol ampliar la biblioteca Comtat de Cerdanya aquest mateix mandat. Així ho ha anunciat l'alcalde, Albert Piñeira, el qual ha recordat que aquest era un compromís del seu equip de govern. Per a l'ampliació de la biblioteca, un dels serveis culturals més utilitzats no tan sols de la vila sinó també de la resta de la comarca, el consistori necessita traslladar el casal d'avis Sant Domènec, que ocupa la resta dels baixos de l'edifici de la mateixa biblioteca.

L'ampliació de la Biblioteca Comtat de Cerdanya no tan sols suposarà guanyar metres de superfície sinó que, per la situació i tipologia de les noves dependències, li pot suposar l'inici d'una nova etapa encara amb més pes a la vida social de Puigcerdà. Això és així perquè l'ampliació s'ha de fer ocupant les actuals dependències del casal d'avis, amb façana al passeig 10 d'Abril.

Aquesta nova ocupació donarà més visibilitat a l'equipament cultural, que ara té l'entrada per la plaça del Claustre, un espai interior de la trama urbana del nucli antic.

Igualment, l'ampliació inclou la creació d'una sala d'actes vinculada a la mateixa biblioteca, la qual cosa també aportarà més usuaris a l'equipament en actes culturals oberts que podrien transcendir els estrictament relacionats amb l'activitat quotidiana. També es previst que hi hagi un nou espai per a la secció infantil, que ara ocupa una sala petita, i una aula d'estudi.

La directora de la biblioteca, Maria Àngels Terrones, ha apuntat que ja comptava amb aquesta ampliació des que es va obrir el local actual, de manera que un cop el consistori trobi la ubicació definitiva per al casal d'avis i tingui el finançament per a les obres es podrà executar. En aquest sentit, Terrones ha explicat que el projecte està pendent d'aquests dos aspectes.

L'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha mostrat la voluntat de traslladar el casal d'avis a un local també cèntric. Un dels espais que han estat proposats pel mateix consistori és el de l'antic hospital, situat a la plaça de Santa Maria, al costat del CAP.