ERC Puigcerdà no accepta els atacs de Piñeira i reclama els informes

Ribas titlla d'esbiaixada l'acusació de l'alcalde que no va a les comissions i avisa que tan sols es convoquen les d'Hisenda i Urbanisme

09.02.2017 | 07:59
Raimon Ribas dimarts a la sala de plens de l´ajuntament de Puigcerdà

La queixa al Síndic de Greuges que ha fet el grup d'ERC, a l'oposició de l'Ajuntament de Puigcerdà, vers l'equip de govern municipal del PDeCAT per no passar-li la informació econòmica que li demana des de fa quasi dos anys ha encès la disputa política a la capital cerdana, que estava en una aparent bassa d'oli des de fa un mandat i mig. El representant d'ERC, Raimon Ribas, ha negat l'acusació de l'alcalde, Albert Piñeira, segons el qual l'oposició no fa les seves funcions perquè no acudeix a les comissions ni es llegeix els comptes generals aprovats i que, per tant, no pot estar informat de l'economia municipal. Ribas ha emfatitzat que ERC manté la demanda d'informació i l'amenaça d'acudir als jutjats si el govern no l'hi tramet.

Ribas ha argumentat que a l'única comissió que no pot assistir és a la d'Urbanisme i que a les d'Hisenda, l'última de les quals es va celebrar el novembre, sí que hi va. Pel que fa a la resta, ha assegurat que ni tan sols s'han convocat, per la qual cosa ha titllat d'esbiaixada l'acusació que no va a les comissions informatives. El regidor d'ERC ha alertat que «jo sóc autònom i haig de treballar, no com l'alcalde, que fa deu anys que cobra com a diputat». Ribas també ha remarcat que «veient com s'ho ha agafat l'alcalde, haurem de mirar el detall de tots els comptes».

Per la seva banda, l'alcalde ha remarcat que tota la informació econòmica que demana el grup municipal d'ERC és als comtes generals que va aprovar el ple: «allà hi surt tot el que demanen, i els van aprovar». Sobre l'ultimàtum de l'oposició d'acudir als jutjats per ocultació d'informació, l'alcalde ha assegurat que no té cap inconvenient a tornar a enviar-li els comptes generals aprovats, la qual cosa ha remarcat, però, que «serà fer la feina dues vegades, i penso que no ens han de fer fer la feina dues vegades».

Piñeira ha remarcat que en aques comptes generals hi ha «fins a l'última factura... si volen informació de la Festa del Trinxat, per exemple, poden saber fins i tot quant costen les taules... Els comptes generals van estar un mes a exposició pública i no tan sols ningú no hi va presentar cap al·legació sinó que l'oposició hi va votar a favor, per això no entenc ara a què treu cap aquesta queixa». Ribas ha replicat que els comptes són tan sols del 2015 i no de la informació que volen.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cerdanya/Alt Urgell

Puigcerdà guia els nens per l'aula del 'Camino'

Puigcerdà guia els nens per l'aula del 'Camino'

L'escola Vedruna porta a terme un projecte educatiu, esportiu i social amb alumnes i pares fent el...

Guils convertirà un solar de mals endreços en un pàrquing dissuasiu

Guils convertirà un solar de mals endreços en un pàrquing dissuasiu

L'Ajuntament vol reordenar el trànsit al nucli antic sobretot quan es triplica el nombre d'habitants

La Cerdanya incinerarà els residus al forn d'Andorra

La Cerdanya incinerarà els residus al forn d'Andorra

Cada dia dos camions traslladaran a Andorra la Vella 20 tones de brossa

Cerdanya Salut dispara les xifres de pacients tractats

Cerdanya Salut dispara les xifres de pacients tractats

La nova entitat privada Cerda-nya Salut que gestiona la Fundació Hospital de...

Científics de la Unesco busquen testimonis de fa 400 milions d'anys a la Cerdanya

Científics de la Unesco busquen testimonis de fa 400 milions d'anys a la Cerdanya

Els investigadors visiten Martinet per analitzar fòssils a les roques de la conca del Segre

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema