La comissió d'Economia del Parlament ha aprovat agumentar la partida del pressupost de la Generalitat per a aquest any destinada a la construcció del túnel de Tres Ponts, entre Organyà i Montant de Tost. El grup municipal de Compromís X la Seu, encapçalat pel parlamentari Òscar Ordeig, s'ha felicitat per la mesura i se n'ha atribuït la paternitat.

Ha recordat que «van votar a favor de la proposta del diputat Òscar Ordeig tots els grups parlamentaris, llevat del vot en contra del grup majoritari de Junts pel Sí, que és el mateix grup al qual pertany l'alcalde de la Seu, Albert Batalla». En aquesta línia, del cap de l'oposició ha argumentat que «el desembre passat, Compromís X la Seu va portar la mateixa proposta al ple municipal de la Seu, per tal que fos el consistori qui traslladés la petició a la Generalitat. Però tant el grup municipal de Convergència com el d'ERC van rebutjar la proposta». Ordeig ha emfatitzat que «en aquell moment Albert Batalla va assegurar, durant la defensa del seu vot en contra de la proposta d'assegurar els diners necessaris per a l'inici del túnel, que la xifra pressupostada al pressupost català per a aquest concepte, que era de 3.568,79 euros, ja es modificaria quan calgués».

En aquest sentit, Òscar Ordeig ha remarcat que es tractava de «paraules que ni asseguraven en cap moment l'inici de les obres el 2017, ni deixaven tranquils els ciutadans afectats per la necessitat del túnel». Davant d'aquesta situació, el portaveu de Compromís X la Seu i diputat ha assegurat que «és una bona notícia que s'hagi aprovat la proposta d'ampliar la partida pressupostària per al túnel, malgrat el rebuig de Junts pel Sí... tot i així, no confiem que aquest o un altre govern compleixin les seves promeses i les obres comencin aquest 2017, ja que van dir el mateix el 2015 i ens van mentir».