La Cerdanya busca de nou el seu Cerdà de l'Any en un procés d'elecció que l'Institut d'Estudis Ceretans (IEC) ha decidit obrir definitivament a tots els veïns de la vall. Es tracta d'un nou intent de popularitzar el guardó i implicar al màxim possible la població.

Els organitzadors del guardó, l'IEC conjuntament amb Amics de Cerdanya i Ràdio Pirineus, han optat per consolidar la fórmula d'obrir als veïns la primera fase del procés, és a dir, la d'establir les primeres propostes de persones, entitats o institucions mereixedors del premi. En aquest sentit, l'IEC ha apuntat que tothom pot omplir una butlleta que es pot descarregar al portal de l'entitat i als seus murs de les xarxes socials i dipositar-la en qualsevol dels ajuntaments de la vall i diversos establiments comercials de Puigcerdà.

Cada persona o associació pot proposar dos candidats per tal que posteriorment un jurat triï els tres finalistes. Aquests tres candidats finals són els que protagonitzaran la fase final d'un procés que es clourà amb una votació popular que escollirà el vencedor, que es farà públic en una gala final.

En l'edició de l'any passat, que va guanyar l'entitat Mestres Xicolaters de Palau per la seva històrica xocolatada multitudinària del mes d'agost, els organitzadors van recollir una cinquantena de candidats, dels quals en va seleccionar tres que van generar uns 800 vots. El repte dels organitzadors és anar incrementant aquesta xifra de votants.