Batalla replica al PSC i xifra en 125 els expedients per no recollir els excrements de gos

21.02.2017 | 00:59
Dos agents de la Policia Local de la Seu durant una inspecció al carrer

L'equip de govern de la Seu d'Urgell (PDECat) ha negat les acusacions del PSC que en els últims dos anys no ha aplicat cap sanció als veïns per no recollir les defecacions dels seus gossos i ha fet pública una estadística interna en la qual xifra en 125 els expedients sancionadors oberts per aquesta infracció. D'aquests expedients, se'n van obrir 75 l'any passat, 50 el 2015, 39 el 2014, 31 el 2013, 14 el 2012 i dos el 2011.

El tinent d'alcalde de Seguretat Ciutadana, Jesús Fierro, ha lamentat que «el senyor Ordeig, volgudament, hagi agafat dades objectives que demostren la feina que s'està portant a terme per fer aplicar l'ordenança municipal per manipular-les en contra de l'equip de govern». Igualment, l'inspector de la Policia Municipal ha argumentat que el nombre d'expedients oberts per portar el gos deslligat en plena via pública «ja constitueix una acció dissuasiva que obliga que els propietaris dels gossos recullin els excrements de les seves mascotes si no ho han fet en el moment de ser expedientats i advertits», segons ha informat el consistori.

D'altra banda, l'Ajuntament ha anunciat que està treballant per dotar-se d'instruments per fer complir encara més l'ordenança de recollida d'excrements dels animals a la via pública: està redactant una nova ordenança que permetrà conèixer l'ADN de l'animal a través de les defecacions que es trobin pels carrers i als espais públics.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema