La Cerdanya vol recuperar la memòria d'un dels seus poetes i divulgadors del seu entorn natural a través de la cultura més important de les últimes dècades, el poeta Jordi-Pere Cerdà. Les entitats Amics de la Cerdanya i Catalans sense Fronteres, l'escola de Sallagosa, hereva de la Bressola i que porta el seu nom, i l'Ajuntament de Puigcerdà han coorganitzat un acte per al dia 10 de març per presentar un llibre que recull part de la cultura popular que va reunir el poeta.

El treball es titula Cants populars de la Cerdanya i el Rosselló recopilats per Jordi Pere Cerdà. L'acte es complementarà amb una conferència sobre aquesta temàtica popular a càrrec de Jaume Queralt i Cris Cayrol, que acabarà de dotar la jornada de l'esperit transfronterer amb què el poeta va impregnar la seva obra.

El llibre recull un centenar de cants que Cerdà va recuperar a partir dels anys 40 del segle passat de padrins, pastors i veïns del Pirineu. L'obra inclou dos CD. La presentació del llibre i la conferència es faran a les 8 del vespre a la capella de la Mare de Déu de Gràcia de Puigcerdà.