L' Alt Urgell inverteix 2 milions en la creació d'una xarxa de senders i serveis ecoturístics

El programa Camina Pirineus és finançat amb fons FEDER

01.03.2017 | 16:22
A la dreta de la imatge un cartell de Camina Pirineus, a l´esquerra el president comarcal, Jesús Fierro, i la consellera, Meritxell Borràs.

L'Alt Urgell invertirà dos milions d'euros en la creació de la xarxa de senders, recursos i serveis ecoturístics de la comarca, mitjançant la recuperació i valorització del patrimoni cultural i natural, incorporant la innovació en la promoció i la gestió turística. El projecte que es desenvoluparà fins a l'any 2020, compta amb un pressupost de 2,1 milions d'euros dels quals el Govern en finançarà el 43%, 924.000, a través dels Fons de Desenvolupament Regional Europeu (FEDER). El projecte proposa la creació de l'aplicació Alt Urgell a la carta que situarà el paisatge com a un element central en la creació de producte turístic. El president del consell comarcal de l'Alt Urgell, Jesús Fierro, ha senyalat que "s'ha de crear un model de gestió publico-privat, que fins ara no s'ha fet, per tal de posicionar la comarca com un referent ecoturístic al Pirineu". El projecte compta amb la participació dels 19 ajuntaments de la comarca, les 11 EMD i els dos parcs naturals.
Crear llocs de treball en l'entorn de l'ecoturisme, vincular el sector públic i privat en la gestió del turisme i el territori, millorar la captació del visitant, incorporar criteris socials en la gestió del projecte, impulsar el reequilibri territorial o incrementar el nombre de visitants estrangers, són alguns dels principals objectius del projecte Camina Pirineus que avui s'ha presentat.

Camina Pirineus projecta diferents accions per tal d'aconseguir el posicionament ecoturístic de la comarca. Per exemple recuperar el patrimoni mitjançant la realització d'un catàleg de camins, la creació d'una xarxa de senders, una xarxa de miradors per fer valdre el paisatge i la fauna, infraestructures de suport com zones d'estacionament per a autocaravanes i més promoció i posicionament.

El president comarcal ha destacat que és la primera vegada que un projecte compta amb la participació de tots els municipis de la comarca i de totes les pedanies. En aquest sentit ha assegurat que "aquest projecte ajudarà a fer un pas endavant important pel desenvolupament de la comarca".

La presentació del projecte ha comptat amb la participació de la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs. La consellera ha afirmat que "el Govern posa els recursos en mans de les administracions locals perquès és des del coneixement més real on es poden fer projectes que permeten ser un motor econòmic".

El projecte Camina Pirineus és finançat en un 43% amb fons FEDER, en un 29% pels ajuntaments de la comarca, en un 22% per la Diputació de Lleida i en un 6% pel Consell Comarcal.


Constituïda la Comissió de mediació en l'àmbit de l'habitatge de l'Alt Pirineu i Aran


La consellera Borràs ha participat també aquest matí en la constitució de la Comissió de mediació en l'àmbit de l'habitatge de l'Alt Pirineu i Aran. La Comissió d'Habitatge i Assistència davant Situacions d'Emergència Social (CHASE) són una de les eines incloses en el desplegament de la nova llei de mesures de protecció del dret de l'habitatge de les persones en risc d'exclusió residencial. Estan formades per representants del Govern, les entitats socials, advocats, ajuntaments i entitats financeres, que analitzaran els casos de sobreendeutament, i s'encarregaran d'elaborar plans integrals per solucionar-los.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cerdanya/Alt Urgell

Puigcerdà completarà les obres de renovació de la maquinària de la pista de gel

Puigcerdà completarà les obres de renovació de la maquinària de la pista de gel

Els treballs, que ja s'han licitat, es faran els propers mesos i s'intentarà no alterar les...

Puigcerdà renova el carrer Cadí com a prèvia a les obres de la plaça Barcelona

Puigcerdà renova el carrer Cadí com a prèvia a les obres de la plaça Barcelona

L'Ajuntament de Puigcerdà ha enllestit la reforma del carrer Cadí, el qual forma...

Llívia reprendrà el mes de setembre les excavacions a les restes del fòrum romà

Llívia reprendrà el mes de setembre les excavacions a les restes del fòrum romà

Llívia rependrà el mes de setembre les excavacions a les restes del fòrum...

Puigcerdà reubica el concert de Txarango al polígon per por que es desbordi el centre

Puigcerdà reubica el concert de Txarango al polígon per por que es desbordi el centre

L'Ajuntament tem que una possible allau de joves comprometi la seguretat de l'acte

La Festa Major de la Seu aposta per cinquè any seguit per la música folk

La Festa Major de la Seu aposta per cinquè any seguit per la música folk

La Festa Major de la Seu d'Urgell celebrarà aquest any la cinquena edició de la...

Enllaços recomanats: Premis cinema