El desgast dels carrers per la neu obliga Puigcerdà a invertir-hi 100.000 euros

11.03.2017 | 00:12
La plaça dels Herois de Puigcerdà nevada aquest gener.

L'hivern de nevades freqüents i fred prolongat que ha viscut la Cerdanya és en general ben rebut a la vall perquè reverteix en la principal activitat econòmica a través del turisme i l'esquí però té, també, un costat negatiu en la gestió de la via pública.

Tant és així que després dels hiverns més innivats i freds, els ajuntaments i les administracions supralocals que gestionen les car-reteres han de fer un pla d'acció suplementari per arreglar els vials, que han quedat malmesos per l'acció del gel i la potassa. En aquest context, l'Ajuntament de Puigcerdà s'ha vist obligat a incrementar la partida prevista per al mateniment de la via pública a causa de les constants nevades que van caure a la vila el mes de gener, algunes de les quals van deixar-hi més de 30 centímetres i les posteriors onades de fred, que hi van fer durar les clapes de gel. L'equip de govern ha fixat en 100.000 euros la quantitat destinada a invertir aquesta pròxima privamera en la xarxa urbana i els carrers de tot el terme. Les actuacions s'inclouran en el Pla de Millora de la Qualitat Urbana que des de fa anys preveu l'arrenjament dels vials. L'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha argumentat «aquest any ha nevat molt i això ha obligat a fer passar moltes màquines pels carrers i a tirar-hi molta sal, la qual cosa ens obligarà a fer una actuació important de tapar forats i millorar tot l'espai públic. En aquest sentit, aquest any ha estat excepcional».

L'acció de la brigada i les empreses que ha hagut de contractar l'Ajuntament per mirar de condicionar els carrers al més aviat possible després de les nevades ha obert nous forats als vials i ha erosionat rajoles i elements de ciment que ara hauran de ser reparats. Els serveis tècnics municipals estan redactant ara l'informe sobre les actuacions prioritàries, però ja és segur que en alguns car-rers caldrà restituir bona part de la capa superficial d'alsfat.


A punt per a la campanya d'estiu

La intenció de l'equip de govern és activar aquesta nova fase del Pla de Millora de la Qualitat Urbana tan bon punt les temperatures remuntin una mica i sigui factible fer obra pública a l'aire lliure, ja que amb el fred alguns components no se solidifiquen bé. Tant és així que el consistori s'ha fixat com a objectiu completar l'actuació durant la primavera per tal que els carrers puguin tornar a presentar el millor aspecte en la temporada turística de l'estiu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cerdanya/Alt Urgell

Els infants de la Seu celebren el Dia de l'Arbre

Els infants de la Seu celebren el Dia de l'Arbre

Les escoles de la Seu d'Urgell i Castellciutat van celebrar el Dia de l'Arbre amb diverses...

Un estudi universitari avala la transparència d'Albert Piñeira

Un estudi universitari avala la transparència d'Albert Piñeira

L'enquesta de la UAB lloa la informació de la pàgina web de l'Ajuntament

El PDeCAT busca gent a Martinet per evitar un nou Ajuntament monocolor

El PDeCAT busca gent a Martinet per evitar un nou Ajuntament monocolor

El partit s'ha proposat per poder oferir als veïns de Montellà i Martinet una alternativa de vot a...

Puigcerdà 2017: plaça nova i centre cívic

Puigcerdà 2017: plaça nova i centre cívic

A falta d'enviar el pressupost al ple, l'Ajuntament fixa les inversions del 2017 en la nova plaça...

La Seu renova dues pistes de tennis tal com van triar els veïns en una votació

La Seu renova dues pistes de tennis tal com van triar els veïns en una votació

Els veïns de la Seu ja tenen en marxa una de les obres que volien i que van designar com a...

Enllaços recomanats: Premis cinema