Puigcerdà justifica el retard del nou pressupost amb l'espera de les ajudes

11.03.2017 | 23:45
Les instal·lacions de l´hospital transfronterer.

De la mateixa manera que l'any passat, l'Ajuntament de Puigcerdà aprovarà el pressupost de l'exercici en curs ja entrat el nou any. L'equip de govern ha fixat per a principi del mes d'abril la possible aprovació per ple municipal del pressupost per a l'any 2017, un retard que crea incertesa i alarma en l'oposició.

L'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha argumentat que el retard en l'aprovació es deu essencialment a dos factors lligats a l'espera de l'Ajuntament en la confirmació de la recepció d'algunes subvencions; d'una banda, la confirmació que el consistori rebrà una ajuda dels fons europeus Feder d'uns 100.000 euros per afrontar el projecte del Museu Cerdà, que té un pressupost de 200.000 euros. Aquest projecte ha quedat inclòs en un programa global de la comarca per a la recuperació d'equipaments culturals. Piñeira ha explicat que «ens vam presentar a les ajudes Feder amb el Consell Comarcal i volíem saber si ens la concedien perquè nosaltres n'hem de finançar la meitat i l'IVA, la qual cosa ens condicionava el pressupost». L'altre factor que ha fet endarrerir l'aprovació és la concreció de la fórmula per pagar les obres que s'han de fer a la pista de gel i al nou centre cívic i esportiu que s'ha de construir al costat, segons ha destacat el mateix Piñeira. L'alcalde ha remarcat que aquesta espera ha comportat que «no poguéssim definir el capítol d'inversions, però ara, una vegada tot resolt, ja podrem portar el pressupost al ple», tràmit que ha fixat per a principi d'abril o, si és possible, a final d'aquest mes de març.

El retard en l'aprovació del pressupost, la votació de més transcendència de les que porta a terme qualsevol ajuntament perquè en condiciona la gestió del diner públic ha causat malestar a l'oposició, que no entén com a un govern que disposa d'onze regidors d'una sala de plens amb tretze cadires li cal tant temps per elevar el pressupost a votació.

El retard es produeix de manera paral·lela a la demanda d'informació econòmica per part del grup d'ERC a l'oposició i l'amenaça que si l'equip de govern no la dóna serà denunciat als jutjats per ocultació de dades. El regidor d'ERC, Raimon Ribas, va avisar fa unes setmanes que si el govern no li transferia un informe amb nou demandes puntuals sobre la despesa municipal portaria el cas als jutjats. En aquesta mateixa línia, els serveis jurídics d'ERC estan estudiant una possible demanda.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cerdanya/Alt Urgell

Els adolescents de la Seu donen per bo el pla contra l'assetjament

Els adolescents de la Seu donen per bo el pla contra l'assetjament

La sala d'actes de l'ajuntament de la Seu ha acollit el ple final del Consell Municipal dels...

El ceretà Pep Vivas fixa data per creuar nedant el canal de la Mànega amb fi solidari

El ceretà Pep Vivas fixa data per creuar nedant el canal de la Mànega amb fi solidari

L'esportista puigcerdanès fa una crida a col·laborar en la investigació del rabdomiosarcoma infantil

La Residència de Puigcerdà viu la Trobada de Corals de la gent gran

La Residència de Puigcerdà viu la Trobada de Corals de la gent gran

La Residència Sociosanitària de Puigcerdà ha acollit un any més una de...

Medalla Centenària per a una àvia de la Seu

Medalla Centenària per a una àvia de la Seu

L'Ajuntament de la Seu ha felicitat en nom de tota la ciutat l'àvia Maria Bastida Nebot,...

L'hospital de Cerdanya rebrà joves francesos d'Erasmus

L'hospital de Cerdanya rebrà joves francesos d'Erasmus

El centre signa acords amb instituts de formació de quatre ciutats

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema