El Govern connectarà la Cerdanya a la banda ampla pública via antena

La Generalitat unirà ara la xarxa pel Catllar com a pas previ a portar la fibra òptica, abans del 2020

14.03.2017 | 08:00
El secretari de Telecomunicacions de la Generalitat, Jordi Puigneró

La Cerdanya quedarà connectada a la xarxa pública de fibra òptica en el termini d'un any gràcies a la connexió per radiofreqüència des del Ripollès. Així ho ha anunciat la Generalitat, que vol que aquesta connexió sigui el pas previ a l'arribada física de la xarxa pública de fibra òptica abans del 2020 a Puigcerdà i la resta de municipis. La xarxa neutra de la Generalitat fa que els operadors privats puguin prestar a la població una major i millor oferta de serveis d'Internet o televisió.

El primer pas perquè la Cerdanya es pugui beneficiar de la Xarxa Oberta de Catalunya de fibra òptica –la qual després poden utilizar les operadores privades per oferir serveis a la població– serà la connexió de la recentment estrenada xarxa de Ripoll amb l'antena de comunicacions del Catllar, entre el Berguedà i el Ripollès. El secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Jordi Puigneró, ha anunciat que «arribar a Ripoll ens permet connectar una torre del Catllar que podria donar serveis sense fil de banda ampla a la Cerdanya». Aquesta banda ampla podria començar a oferir els serveis que també es presten amb la fibra òptica.

La connexió es farà entre aquest any i principi del que ve. Puigneró ha remarcat que més enllà d'aquesta primera connexió via radiofreqüència, el Govern treballa amb la intenció de fer arribar a Puigcerdà la xarxa física abans del 2020. Actualment està estudiant per quina de les tres principals vies ho farà: per la collada de Toses per la línia del tren, pel túnel del Cadí o per la Seu d'Urgell aprofitant el traçat de la N-260. Puigneró ha avançat que probablement la xarxa arribarà per dues d'aquestes rutes per tal d'assegurar el subministrament en cas d'avaria. Un cop la xarxa pública de fibra òptica es vagi instal·lant pel territori en direcció a Puigcerdà, hi aniran quedant connectats els municipis. La prioritat del Govern és instal·lar la xarxa soterradament, però no descarta fer alguns trams sostinguts per torres, la qual cosa està, però, encara en fase d'estudi.

Actualment tan sols Telefónica està oferint servei de banda ampla per cable a la Cerdanya, segons la secretaria de Telecomunicacions, de manera que la xarxa pública permetrà als usuaris accedir a millors serveis de telecomunicacions, un factor clau per potenciar, per exemple, el teletreball.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cerdanya/Alt Urgell

Els adolescents de la Seu donen per bo el pla contra l'assetjament

Els adolescents de la Seu donen per bo el pla contra l'assetjament

La sala d'actes de l'ajuntament de la Seu ha acollit el ple final del Consell Municipal dels...

El ceretà Pep Vivas fixa data per creuar nedant el canal de la Mànega amb fi solidari

El ceretà Pep Vivas fixa data per creuar nedant el canal de la Mànega amb fi solidari

L'esportista puigcerdanès fa una crida a col·laborar en la investigació del rabdomiosarcoma infantil

La Residència de Puigcerdà viu la Trobada de Corals de la gent gran

La Residència de Puigcerdà viu la Trobada de Corals de la gent gran

La Residència Sociosanitària de Puigcerdà ha acollit un any més una de...

Medalla Centenària per a una àvia de la Seu

Medalla Centenària per a una àvia de la Seu

L'Ajuntament de la Seu ha felicitat en nom de tota la ciutat l'àvia Maria Bastida Nebot,...

L'hospital de Cerdanya rebrà joves francesos d'Erasmus

L'hospital de Cerdanya rebrà joves francesos d'Erasmus

El centre signa acords amb instituts de formació de quatre ciutats

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema