El procés de traspàs de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) a PDeCAT ha aportat una desena de nous militants al partit, que ara està al voltant de la seixantena. A falta d'acabar de fer un traspàs de carnets que podria fer pujar més el nombre de militants, el partit ha preparat per als pròxims mesos una campanya d'acostament a la població amb actes populars, conferències, reunions sectorials i visites dels seus líders nacionals.

El nou president comarcal del partit, el regidor de Bellver Marc Fernàndez, ha argumentat que els nous militants «són gent que era simpatitzant de Convergència però que no hi havia militat perquè no acabava de combregar amb certes coses». Amb aquesta nova embranzida, la nova junta comarcal s'ha marcat com a principal repte eixamplar el partit mentre preparen les eleccions municipals del 2019. Una de les claus serà una campanya «d'obertura a la població» que els pròxims mesos proposarà a la Cerdanya un programa d'actes, segons ha explicat Marc Fernàndez.

El programa inclourà reunions amb les associacions d'empresaris i els gremis turístics, i un cicle de conferències: «estem mirant que vingui gent del partit que són al Govern per parlar de turisme, ramaderia, d'economia i del procés. Volem obrir el partit i, després de farcir-lo ideològicament, explicar-lo; és un partit molt modern que agafa un sector molt ampli».

Jornada central de presentació

El pla d'obertura del PDeCAT a la Cerdanya també inclourà una jornada central amb la presentació dels càrrecs comarcals i la possible visita dels caps de la direcció nacional, entre els quals el mateix President de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Quan encara no s'ha acabat de tancar l'agenda, la trobada, que es farà amb tota probalilitat un cap de setmana d'abans de l'estiu, inclourà un míting, una visita per la vall i un sopar. La junta del PDeCAT a la Cerdanya, que encapçala Marc Fernandez, la completen Anna Muntané, de Bellver, Alfons Casamajó, de Ger, Glòria Rigola, d'Alp, i Enric Quílez i Jordi Armengol, de Puigcerdà. Es tracta d'una executiva jove de pocs membres amb representació geogràfica de la Cerdanya en què, no obstant això, poden participar tots els càr-recs electes, militants i simpatitzants.