Els fets delictius han disminuït el 25 % el darrer any a la Seu d'Urgell. Així es va fer públic durant la la reunió de la Junta Local de Seguretat de la Seu d'Urgell ahir dijous en sessió ordinària, on es va presentar el balanç de les actuacions policials durant el darrer any a la capital de l'Alt Urgell.

La sessió, presidida per l'alcalde de la ciutat, Albert Batalla, també va tenir la presència de la directora territorial d'Interior de Lleida i de l'Alt Pirineu i Aran, Montserrat Meseguer, i el tinent d'alcalde de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil de l'Ajuntament de la Seu, Jesús Fierro. A més a més, també van participar-hi els màxims responsables policials dels cossos de la Policia Municipal, dels Mossos d'Esquadra, de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil a la ciutat.

De les xifres objectives que es deriven de les diferents actuacions policials realitzades el darrer any a la Seu d'Urgell, es constata un descens del 25 % dels fets delictius respecte de l'any anterior, segons es desprèn de les dades del cos dels Mossos d'Esquadra. Albert Batalla va subratllar que «la Seu és una ciutat segura, cada any més, i ha esdevingut una de les capitals de comarca del país on els ciutadans viuen amb més seguretat». Així ho confirma la mitjana dels fets delictius que tenen lloc en l'àmbit de Catalunya, que és de 64 per cada 1.000 habitants, amb la mitjana de la Seu d'Urgell, que és de 24 per cada 1.000 habitants.

Respecte als fets delictius en qüestió, cal destacar també les dades positives als relacionats amb trànsit dins la xarxa viària de la Seu. Durant el 2016 s'han produït 10 incidències per alcoholèmia, xifra similar a l'any 2015.

La Policia Municipal només ha constatat un petit augment pel que fa a accidents de trànsit dins la ciutat, provocats principalment per distraccions a causa de l'ús del mòbil mentre es condueix.

Una altra dada positiva respecte el 2016 ha estat el tancament del local, situat al carrer dels Canonges, on s'hi exercia prostitució. Aquesta acció que es va portar a terme conjuntament entre la Policia Municipal i els Mossos d'Esquadra, amb el suport de la resta de cossos i forces de seguretat.

Pel que fa al control de tinença d'animals domèstics, la Policia Municipal ha interposat durant el 2016 un total de 85 denúncies, la majoria per no tenir la mascota censada. En aquest aspecte, els agents municipals segueixen portant a terme una intensa tasca de control perquè els propietaris tinguin la documentació del seu gos en regla, portin l'animal lligat i recullin les defecacions que facin a la via pública.

Respecte a la tasca duta a terme per la Guardia Civil, les dades remarquen que el contraban de tabac es manté, però que han augmentat les confiscacions de divises. Per la seva part, la Policia Nacional ha augmentat el nombre d'expedicions de documents. Aquest cos també ha volgut recordar que els menors d'edat que viatgin al Principat d'Andorra han d'anar documentats i, si van sols, amb el permís explícit patern per evitar problemes.