La Generalitat, conjuntament amb el sector equí del Pirineu, ha impulsat la redacció d'un estudi científic per reivindicar la carn de poltre i promoure'n el consum. La consellera d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Meritxell Serret, va reunir-se divendres amb representants de la Federació del Cavall Pirinenc, als quals va anunciar la creació d'aquest estudi, una llarga reivindicació del sector equí de muntanya. El col·lectiu ha rebut molt positivament la notícia, tal com han explicat a Regió7.

Segons fonts del departament, l'objectiu és acostar aquesta carn a la població determinant-ne la seva qualitat i promocionant-ne els beneficis entre els consumidors. Informació que es vol recollir a través d'aquest estudi.

El president de l'Associació de Criadors de Cavalls de la Cerdanya, Pere Tor, ha explicat a aquest diari que la revaloració de la carn de poltre és un factor clau per a la promoció de la ramaderia equina de muntanya, un sector tradicional i fonamental per al manteniment de l'activitat a les comarques del Pirineu.

Tor ha recordat que ja fa temps que se sap que la carn de poltre aporta més beneficis per a la salut que altres tipus de carn, «però no hi ha cap estudi que ho constati de manera oficial, tot i que sí que hi ha alguns indicis que s'han detectat». És per això que ja fa uns anys que el sector demana la redacció d'aquesta anàlisi per aconseguir fer més coneguda aquesta carn, i a la vegada, promoure'n el consum entre la població.

El president de l'Associació de Criadors de Cavalls de la Cerdanya ha assegurat que com més demanda hi hagi d'aquest producte, més positiu serà per als que treballen al sector, tant per als criadors com per als que comercialitzen amb aquesta carn.