La natura fa de l'hospital de Puigcerdà un destí laboral triat pels metges joves

L'especialització esportiva i l'entorn atrauen joves, cosa que no passa històricament en altres sectors

22.04.2017 | 07:18
Un grup de joves participants en un curs de medicina de muntanya.

L'hospital de Puigcerdà ha trobat un aliat per atraure professionals joves, fet que històricament ha costat als sectors laborals públics com ara els de l'ensenyament o els cossos de seguretat. En aquest sentit, els destins del Pirineu són tradicionalment els últims a ser triats en els concursos de trasllats de l'administració. La cada vegada més gran especialització de l'hospital de la Cerdanya en l'atenció mèdica de muntanya i l'entorn natural de la vall han esdevingut, però, en els últims anys un factor d'atracció de nous professionals a la vall.

Una de les àrees que millor exemplifica aquesta tendència és la d'Urgències, amb un equip de professionals bona part dels quals són joves vinguts d'arreu del país atrets per l'especializació en medicina de muntanya i l'entorn natural ideal per a la pràctica esportiva. L'equip d'urgències de l'hospital de la Cerdanya el formen 21 metges, 28 infermeres, sis auxiliars i vuit portalliteres, que en conjunt fan una mitjana d'edat més jove que la resta de l'hospital. Així ho ha remarcat el cap del servei d'Urgències, Iñigo Soteras, a través d'un article al butlletí del centre: «tenim un equip altament motivat. Alguns han vingut a viure a la Cerdanya perquè son apassionats de l'esport o de la munta-nya i això es reflecteix en la seva pràctica professional, en benefici dels pacients».

El cap del servei ha emfatitzat que «no és fàcil trobar professionals que reuneixin les aptituds necessàries per treballar a les urgències d'un hospital de muntanya... tenim al nostre favor que som un centre interessant per als professionals joves, perquè aquí es pot aprendre molt sobre la pràctica de la medicina. D'altra banda, la medicina de muntanya és una especialitat que comença a consolidar-se a nivell universitari i de postgrau a tot el món i el nostre centre és pioner en aquest àmbit».

En aquest sentit, el cap d'Urgències afegeix que l'hospital de la Cerdanya «és un centre per a la gent que viu a la muntanya o que hi ve perquè estima els esports de muntanya, i en conseqüència, els nostres professionals han de ser capaços de tractar des de patologies relativament banals i quotidianes fins a lesions complexes causades per accidents d'esquí, que requereixen una intervenció immediata i experta per garantir un bon pronòstic i recuperació».

Aquest servei d'urgències format en bona part per professionals joves vinguts de fora la comarca treballa les 24 hores del dia i tots els dies de l'any amb el suport dels especialistes en medicina interna, cirurgia general i ortopèdica, traumatologia, pediatria, ginecologia-obstetrícia i anestesiologia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cerdanya/Alt Urgell

La primera gran tempesta d'estiu a Puigcerdà fa caure un mur al Museu Cerdà

La primera gran tempesta d'estiu a Puigcerdà fa caure un mur al Museu Cerdà

La intensa pluja que va caure dimarts a la tarda i al vespre al Pirineu central va causar una...

Agricultura ven a Alp la fusta d'arreu per reivindicar la seva gestió forestal

Agricultura ven a Alp la fusta d'arreu per reivindicar la seva gestió forestal

La subhasta conjunta dels arbres del país defensa el model industrial com a regulador sostenible

Els escolars de la Seu enregistren un lipdub en favor dels refugiats

Els escolars de la Seu enregistren un lipdub en favor dels refugiats

Els nens de cinquè i sisè de primària de les escoles de la Seu d´Urgell han preparat i enregistrat...

Telefónica retira les antenes que ja no usa de la torre que té al mig de la Seu

Telefónica retira les antenes que ja no usa de la torre que té al mig de la Seu

La retirada dels aparells millora la qualitat visual de la ciutat

El Consell Comarcal cerdà denuncia bretolades i brutícia als seus jardins

El Consell Comarcal cerdà denuncia bretolades i brutícia als seus jardins

L'òrgan demana ajuda a Policia Local i Mossos per evitar els saraus nocturns que malmeten el mirador

Enllaços recomanats: Premis cinema