L'hospital de Puigcerdà ha trobat un aliat per atraure professionals joves, fet que històricament ha costat als sectors laborals públics com ara els de l'ensenyament o els cossos de seguretat. En aquest sentit, els destins del Pirineu són tradicionalment els últims a ser triats en els concursos de trasllats de l'administració. La cada vegada més gran especialització de l'hospital de la Cerdanya en l'atenció mèdica de muntanya i l'entorn natural de la vall han esdevingut, però, en els últims anys un factor d'atracció de nous professionals a la vall.

Una de les àrees que millor exemplifica aquesta tendència és la d'Urgències, amb un equip de professionals bona part dels quals són joves vinguts d'arreu del país atrets per l'especializació en medicina de muntanya i l'entorn natural ideal per a la pràctica esportiva. L'equip d'urgències de l'hospital de la Cerdanya el formen 21 metges, 28 infermeres, sis auxiliars i vuit portalliteres, que en conjunt fan una mitjana d'edat més jove que la resta de l'hospital. Així ho ha remarcat el cap del servei d'Urgències, Iñigo Soteras, a través d'un article al butlletí del centre: «tenim un equip altament motivat. Alguns han vingut a viure a la Cerdanya perquè son apassionats de l'esport o de la munta-nya i això es reflecteix en la seva pràctica professional, en benefici dels pacients».

El cap del servei ha emfatitzat que «no és fàcil trobar professionals que reuneixin les aptituds necessàries per treballar a les urgències d'un hospital de muntanya... tenim al nostre favor que som un centre interessant per als professionals joves, perquè aquí es pot aprendre molt sobre la pràctica de la medicina. D'altra banda, la medicina de muntanya és una especialitat que comença a consolidar-se a nivell universitari i de postgrau a tot el món i el nostre centre és pioner en aquest àmbit».

En aquest sentit, el cap d'Urgències afegeix que l'hospital de la Cerdanya «és un centre per a la gent que viu a la muntanya o que hi ve perquè estima els esports de muntanya, i en conseqüència, els nostres professionals han de ser capaços de tractar des de patologies relativament banals i quotidianes fins a lesions complexes causades per accidents d'esquí, que requereixen una intervenció immediata i experta per garantir un bon pronòstic i recuperació».

Aquest servei d'urgències format en bona part per professionals joves vinguts de fora la comarca treballa les 24 hores del dia i tots els dies de l'any amb el suport dels especialistes en medicina interna, cirurgia general i ortopèdica, traumatologia, pediatria, ginecologia-obstetrícia i anestesiologia.