La natura fa de l'hospital de Puigcerdà un destí laboral triat pels metges joves

L'especialització esportiva i l'entorn atrauen joves, cosa que no passa històricament en altres sectors

22.04.2017 | 07:18
Un grup de joves participants en un curs de medicina de muntanya.

L'hospital de Puigcerdà ha trobat un aliat per atraure professionals joves, fet que històricament ha costat als sectors laborals públics com ara els de l'ensenyament o els cossos de seguretat. En aquest sentit, els destins del Pirineu són tradicionalment els últims a ser triats en els concursos de trasllats de l'administració. La cada vegada més gran especialització de l'hospital de la Cerdanya en l'atenció mèdica de muntanya i l'entorn natural de la vall han esdevingut, però, en els últims anys un factor d'atracció de nous professionals a la vall.

Una de les àrees que millor exemplifica aquesta tendència és la d'Urgències, amb un equip de professionals bona part dels quals són joves vinguts d'arreu del país atrets per l'especializació en medicina de muntanya i l'entorn natural ideal per a la pràctica esportiva. L'equip d'urgències de l'hospital de la Cerdanya el formen 21 metges, 28 infermeres, sis auxiliars i vuit portalliteres, que en conjunt fan una mitjana d'edat més jove que la resta de l'hospital. Així ho ha remarcat el cap del servei d'Urgències, Iñigo Soteras, a través d'un article al butlletí del centre: «tenim un equip altament motivat. Alguns han vingut a viure a la Cerdanya perquè son apassionats de l'esport o de la munta-nya i això es reflecteix en la seva pràctica professional, en benefici dels pacients».

El cap del servei ha emfatitzat que «no és fàcil trobar professionals que reuneixin les aptituds necessàries per treballar a les urgències d'un hospital de muntanya... tenim al nostre favor que som un centre interessant per als professionals joves, perquè aquí es pot aprendre molt sobre la pràctica de la medicina. D'altra banda, la medicina de muntanya és una especialitat que comença a consolidar-se a nivell universitari i de postgrau a tot el món i el nostre centre és pioner en aquest àmbit».

En aquest sentit, el cap d'Urgències afegeix que l'hospital de la Cerdanya «és un centre per a la gent que viu a la muntanya o que hi ve perquè estima els esports de muntanya, i en conseqüència, els nostres professionals han de ser capaços de tractar des de patologies relativament banals i quotidianes fins a lesions complexes causades per accidents d'esquí, que requereixen una intervenció immediata i experta per garantir un bon pronòstic i recuperació».

Aquest servei d'urgències format en bona part per professionals joves vinguts de fora la comarca treballa les 24 hores del dia i tots els dies de l'any amb el suport dels especialistes en medicina interna, cirurgia general i ortopèdica, traumatologia, pediatria, ginecologia-obstetrícia i anestesiologia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cerdanya/Alt Urgell

L'esquí de fons dobla les xifres de l'any passat amb 68.000 aficionats

L'esquí de fons dobla les xifres de l'any passat amb 68.000 aficionats

El sector nòrdic tanca la millor temporada des que en té registres amb un increment del 97%

Puigcerdà posposa fins a la tardor la remodelació de la plaça Barcelona

Puigcerdà posposa fins a la tardor la remodelació de la plaça Barcelona

L'Ajuntament vol evitar la coincidència d'obres i afectar el turisme

La Seu es compromet a omplir de flors la ciutat i esdevé Vila Florida

La Seu es compromet a omplir de flors la ciutat i esdevé Vila Florida

La Seu d'Urgell s'ha sumat al projecte Viles Florides, que promou la Confederació...

França accepta negociar l'accés nord de l'hospital negat durant una dècada

França accepta negociar l'accés nord de l'hospital negat durant una dècada

L'estat francès, mogut per l'interès de les autoritats locals de l'Alta Cerdanya i...

La Molina tanca la millor temporada amb un augment del 37% d'aficionats

La Molina tanca la millor temporada amb un augment del 37% d'aficionats

L'activitat del Parc d'Aventura als arbres continua en funcionament tots els caps de setmana

Enllaços recomanats: Premis cinema