De la mateixa manera que l'esquí alpí, el sector de l'esquí nòrdic ha tancat la millor temporada des que en té registres. Les set estacions d'esquí de fons aplegades a l'entitat Tot Nòrdic, entre les quals les tres cerdanes, Lles, Arànser i Guils Fontanera, han acollit durant aquest hivern un total de 68.717 usuaris, la qual cosa suposa un increment del 97% respecte a la xifra de la temporada anterior i el 12% més respecte a la campa-nya del 2012, que era fins ara la que tenia el rècord.

Els responsables de l'esquí nòrdic han apuntat que es tracta de la «millor temporada dels últims anys tant pel que fa al nombre de visitants com per la mitjana de dies oberts». Aquest factor és també fonamental perquè evidencia que aquest hivern les nevades han caigut espaiades de forma generosa, de manera que les estacions han pogut mantenir obertes les pistes i no han hagut de concentrar una gran activitat en pocs dies, tal com ha passat en anteriors temporades. Així, les set estacions han establert una mitjana de 108 dies obertes, de la qual destaca els 141 dies que ha pogut obrir l'estació alturgellenca de Tuixén la Vansa. Pel costat baix, Guils, Tavascan i Bosc Virós han obert 80 dies, una xifra que, de totes maneres, polvoritza els registres d'alguns anys en què ni tan sols han pogut obrir. Els responsables de les estacions han venut un total de 769 forfets de temporada, la qual cosa denota que ja s'ha consolidat una base estable d'aficionats situada al voltant del miler d'esquiadors. Aquesta xifra suposa un increment del 6% respecte a l'any passat. Les set estacions d'esquí nòrdic de la banda sud del Pirineu català ofereixen des de fa anys un forfet unificat que permet esquiar en qualsevol de les estacions i un dia a les estacions d'esquí alpí de la Generalitat. Aquest factor permet els aficionats jugar amb la mobilitat de les nevades i, doncs, desplaçar-se en funció de si els temporals de cada campanya afecten les estacions situades als vessants nord o sud de la serralada.

Tot Nòrdic ha fet una radiografia dels seus clients i ha fixat que el 40% dels forfets venuts corresponen a tiquets de dia i que el 29% han correspost a forfets per a passejades amb raquetes de neu. Aquest subsector de l'esport blanc està en tendència creixent en els últims anys i és molt apreciat per les famílies perquè no requereix una tècnica especial, el poden practicar tots els membres i permet endinsar-se als boscos de les estacions. De la resta de visitants, el 15% han estat escolars i el 13% titulars de forfets de temporada.