El temps hivernal va tornar ahir a Catalunya, amb un descens tèrmic acusat i nevades al Pirineu, fins i tot en cotes baixes.

Segons va informar el Servei Meteorològic de Catalunya la caiguda de les temperatures que va començar dimecres va deixar ahir mínimes de -3,2 graus a Montsec d'Ares, -2,6 a Puigcerdà i -2,3 en molts altres llocs, com Molló, Das o al Puig Sesolles, mentre que la cota de neu ha baixat per sota dels 1.000 metres.

A més de al Pirineu, també va nevar en zones del Prepirineu, com a Gombrèn i Sant Jaume de Frontanyà, i en cotes d'entre 700 i 800 metres a les comarques d'Osona, Solsonès, Berguedà, l'alta Anoia, l'Alta Segarra, el Moianès, en les muntanyes tarragonines de Prades i en el massís dels Ports. Les nevades van donar pas al bon temps i a una nit gèlida a bona part del territori. Encara que no és habitual la neu a final d'abril, el Servei Meteorològic de Catalunya ha recordat que el 28 d'abril del 2013, fa quatre anys, va nevar en cotes encara més baixes a l'extrem sud de Catalunya, on es van acumular fins a 6 centímetres de neu a Horta de Sant Joan.