Els joves de la Cerdanya tindran a partir del mes de setembre una nova oferta educativa sobre la qual forjar-se un futur professional a la vall: la cuina. El departament d'Ensenyament ha aprovat l'atorgament a l'institut Pere Bor-rell de Puigcerdà del cicle de grau mitjà de Cuina i Gastronomia, un sector econòmic creixent a la Cerdanya al costat del turisme i del sector agroalimentari.

El nou cicle de grau mitjà tindrà dues parts, una de teòrica al mateix institut i una de pràctica en empreses del sector, de manera que els joves estudiants ja podran pendre el pols al sector de la restauració local abans d'entrar definitivament a la vida laboral. El cicle durarà dos anys i s'hi podran inscriure tant alumnes del centre com joves que no estiguin estudiant i que s'hi vulguin reincorporar. La decisió del departament d'Ensenyament arriba acompanyada d'un compromís per part de l'Ajuntament de Puigcerdà d'habilitar la cuina de l'institut per acollir-hi la formació. El consistori ha confirmat que ho farà les properes setmanes perquè el cicle pugui començar amb normalitat el curs que ve. En aquesta mateixa línia, el gremi de restaurants de la comarca també ha donat el vistiplau a la iniciativa i s'hi ha unit com a receptor dels futurs alumnes. Amb aquesta nova oferta formativa, l'institut Pere Borrell suma quatre cicles de grau mitjà, que completen els de Cures Auxiliars d'Infermeria i Atenció a les Persones, Conducció d'Activitats Fisicoesportives i Gestió Administrativa. La petició i posterior concessió dels estudis de Cuina i Gastronomia respon a la voluntat dels docents i polítics de Puigcerdà i la Cerdanya de dotar la comarca d'estudis relacionats directament amb les sortides professionals que ofereix la vall. Així, tant els estudis d'Infermeria com els de Conducció d'Activitats Fisicoesportives i el de Gestió Administrativa tenen com a repte omplir l'hospital, la residència i les empreses del sector de serveis turístics amb joves de la vall que, així doncs, no hagin de marxar.