Un conjunt d'entitats de l'Alt Urgell han presentat aquesta setmana el Fòrum Social de l'Alt Urgell, un nou ens que es crea «amb la voluntat de créixer i incorporar totes les entitats i persones a títol individual que en comparteixin els objectius», segons van explicar els mateixos impulsors. En aquest sentit, van remarcar que treballaran per incorporar-los durant les properes setmanes.

En l'acte de presentació, que es va fer a la Seu, també es va donar a conèixer un cicle de xerrades per entendre «com afecten a les veïnes de la Seu i l'Alt Urgell les polítiques neoliberals que es decideixen als centres de poder econòmic», segons van afirmar representants dels col·lectius socials.

Les xerrades giraran al voltant de les persones refugiades i el paper de la UE, l'explotació de la dona, l'augment de la misèria, política agrària, les privatitzacions i el desmantellament dels serveis públics o la submissió de l'educació als criteris mercantilistes entre altres. El cicle culminarà el dissabte 17 de juny amb la Primera Trobada Social de l'Alt Urgell.

El nou fòrum s'impulsa sota el lema «Justícia, Democràcia, Llibertat, Igualtat, Feina, Sostre, Menjar, Salut, Educació, Territori; una altra societat és urgentment necessària i possible».