L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha presentat l'edició d'enguany dels pressupostos participatius, en què destina 100.000 euros a projectes proposats per la ciutadania, amb la novetat d'una presentació pública en la qual la persona que ha fet una proposta la podrà explicar i defensar públicament abans de les votacions. L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha manifestat que "es treballa amb la mateixa dotació de l'any passat, ja que l'ajuntament funciona amb el pressupost prorrogat i no es pot augmentar". La proposta d'enguany a més vol aconseguir que més veïns participin en les votacions. Batalla, ha assenyalat que "la participació encara és insuficient, però hem d'aconseguir més credibilitat i presentar les propostes complertes els darrers dos anys per tal que la gent participi més". La participació en l'any 2015 va ser d'un 2,3% i del 2016 del 3,6% sobre la població que pot votar que són els censats a partir dels 16 anys.

La col·locació de desfibril·ladors, una vorera al camí del riu, revisió dels pendents dels baixadors dels passos de vianants o el condicionament de les pistes municipals de tenis, han estat algunes de les actuacions que l'ajuntament de la Seu ha realitzat arran dels pressupostos participatius.

El procés participatiu d'enguany funcionarà de forma igual que en la darrera edició, presentació de propostes, validació per part dels tècnics municipals, la novetat de la presentació pública de les propostes i finalment la votació. La tinent d'alcalde de participació ciutadana, Anna Vives, ha apuntat que "la presentació pública de les propostes va sorgir d'un veí que ho va demanar". Així, les butlletes de propostes inclouran un espai on explicar detalladament la proposta i una presentació pública voluntària el dia 7 de juliol en què s'obrirà el procés de votació.

Les propostes es podran presentar fins al dia 16 de maig mitjançant una butlleta o un formulari via el web de l'ajuntament de la Seu.