El govern municipal de Llívia no es renovarà internament tal com havien establert els dos socis després de les eleccions del 2015. Quan el mandat arriba a l'equador i el pacte entre Endavant Cerdanya (EC) i Esquerra Republicana (ERC) havia de passar pel canvi de cadires, el màxim responsable d'EC, Josep Pous, ha anunciat que no farà valer l'acord d'investidura i, per tant, l'alcalde d'ERC, Elies Nova, ho continuarà sent fins als pròxims comicis del 2019.

La raó principal perquè Pous i Nova no s'intercanviïn la cadira d'alcalde és que l'equip que han format en aquests dos anys de mandat funciona sense fissures, segons ha argumentat el mateix Josep Pous: «continuarà l'Elies d'alcalde a pesar del que vam quedar després del ple d'investidura perquè anem prou bé per ara tocar les coses». El representant d'Endavant Cerdanya a Llívia ha remarcat que la direcció del partit, encapçalada per l'alcalde de Bolvir, Bartomeu Baqué, no li ha imposat cap tipus de directriu per ocupar l'alcaldia i, així, obtenir més visibilitat per la formació: «Endavant Cerdanya és un partit molt local en el qual cadascú fa el que vol, no tenim ordres de partit». Pous, que és regidor d'Esports i Joventut, ha argumentat que «tenim una bona cohesió de grup, no tenim cap problema i ens entenem perfectament».

El 2015 ERC va desbancar CiU de l'alcaldia en un ple d'investidura en què per a sorpresa de tothom va sumar els vots d'Endavant Cerdanya, partit que després va plantejar la partició del mandat.

«El 2019 em quedaré a casa»

Pous, que compagina la seva tasca municipal amb la de cerveser de Livica, ha anunciat que «aquesta vegada sí», en les pròximes eleccions municipals del 2019 «em quedaré a casa. Aquest mandat ha estat de regal». Pous ha matisat que, de totes maneres, aquesta decisió ferma de retirar-se de la política no és la raó que l'ha empès a renunciar als dos anys d'alcalde, sinó que, segons ha reiterat, «l'Elies ho està fent bé, nosaltres estem bé i no tenim cap problema ni cap ànsia de poder».