Bellver ha recuperat una de les rutes forestals més utilitzades per accedir a l'entorn natural del Cadí: la pista de la vall de Pi. L'Ajuntament ha portat a terme un projecte de recuperació del camí, que amb les pluges torrencials caigudes a la Cerdanya l'any passat i el 2015 va desaparèixer totalment en alguns trams.

L'actuació ha comportat una inversió de 75.000 euros, que el consistori ha reunit amb fons propis i ajudes del departament de Governació i Agricultura. L'alcalde de Bellver, Xavier Porta (Endavant Cerdanya), ha explicat que ara la pista ja és transitable, de manera que els vehicles poden arribar fins a la barrera que talla el pas motoritzat.

Les obres es van fer abans de l'hivern amb una màquina que durant quatre mesos va anar reparant la pista malmesa, i ara, un cop acabada la temporada de neu, la vall torna a rebre visitants com abans dels temporals del 2015. Els dos episodis de tempestes a la Cerdanya van causar despreniments en una dotzena de trams de la pista forestal. Això va impossibilitar l'accés rodat, ja sigui en vehicle o en bicicleta, a la zona del refugi del Gónec i la Roca Foradada, un espai molt freqüentat per excursionistes que fan la ruta per les valls limítrofes de l'Ingla o Ridolaina, o bé accedeixen a la zona del berenador de l'Agre.

En la partida de 75.000 euros, el consistori també hi ha inclòs altres actuacions al vial que dóna accés a Nas, a la zona de la captació d'aigua i a la vall veïna de l'Ingla, on una torrentada també va fer perillar un pont. En aquest context, Bellver també ha hagut d'actuar aquest any per netejar les pistes forestals, que després de les nevades tardanes van aparèixer plenes d'arbres, en molts casos pins, caiguts pel pes de la neu.