Bolvir ha inaugurat aquest diumenge la reforma de cal Fanxico una masia que data del 1845 i a la que la setmana entrant es traslladarà la casa consistorial i s'obrirà ja al públic per prestar servei segons ha explicat l'alcalde Bartomeu Baqué (Endavant Cerdanya).

A la inaguració hi ha asssitit el president del Consell Comarcal de la Cerdanya Ramon Moliner, la delegada de l'Alt Pirineu i Aran Rosa Amorós i Raül Morales el director dels serveis territorials de Governació de Girona. L'acte que coincideix amb la festa major de Sant Isidre que celebra el municipi ceretà, ha aplegat desenes de veïns que després dels parlaments de les autoritats i de la tallada de la cinta de rigor, han pogut veure com ha quedat aquesta històrica masia rehabilitada per acollir la casa gran. Amb detalls singulars com és el fet de veure despatxos amb una l llar de foc rehabilitada a tocar.

El 15 de maig del 2016 es va posar la primera pedra de les obres de reforma de la nova casa consistorial i aquest 14 de maig se n'ha pogut fer la inauguració. L'immoble acollirà els serveis tècnics i administratius del consitori.

La compra de l'edfici ha costat 600.000 euros i la rehabilitació n'ha costat mig milió d'euros segons ha explicat el batlle.

Un cop inaugurada la rehabilitació de la masia el consistori treballa en el projecte per arreglar els porxos annexos a l'immoble per tal de condicionar-los per acollir altres serveis públics com la biblioteca o un local social. A més també projecta crear una nova plaça pública als horts de cal Fanxico, ubicats a tocar l'edifici. Bartomeu Baqué ha declarat que "serà un referent, com a conjunt, quan estigui acabat ha de quedar espectacular". Baqué ha dit que " en aquesta legislatura intentarem fer els horts i el porxos" . El projecte bàsic d'aquesta obra s'ha de portar a l'aprovació del ple divendres 19 de maig.