Puigcerdà està en obres. L'Ajuntament s'ha marcat un termini de dos mesos, abans no arribin els primers visitants de la temporada turística d'estiu, per mirar d'arreglar els desperfectes que la sal ha causat als carrers a l'hivern.

La primera actuació s'ha centrat en la renovació de l'asfalt de la part inferior de l'avinguda Schierbeck, que fa mig quilòmetre. L'operació, amb un cost de 60.000 euros, forma part de les obres que ha de dur a terme l'Ajuntament per refer els paviments malmesos per l'acció corrosiva de la sal, que en hiverns de molta precipitació de neu com la que ha viscut aquest any la Cerdanya, el consistori ha d'estar escampant continuament.

L'alcalde de Puigcercà, Albert Piñeira, ha argumentat que «l'avinguda Schierbeck ja estava una mica malmesa i amb la sal que hi hem hagut de tirar aquest any ha quedat molt deteriorada. Es tracta, a més, d'un vial que és dels més utilitzats per anar a la part nord de la vila i accedir tant a l'hospital com a la residència, el poliesportiu... És un dels accessos principals de Puigcerdà».

Aquesta primera actuació tindrà continuïtat al llarg de la primavera amb altres obres al carrer Cadí i la rambla Josep Maria Martí, on es renovarà l'enllosat entre el carrer Major i la plaça dels Herois. El cost d'aquestes obres s'inclou en el previst pel Pla de Millora de la Qualitat Urbana, que s'aturarà durant l'estiu i es reprendrà a la tardor amb la reforma de la plaça Barcelona, una de les obres clau d'aquest mandat pel que fa a les actuacions urbanístiques.