Puigcerdà vol tornar a farcir de serveis mèdics l'edifici de l'antic hospital, situat al centre del poble. Sota aquesta premisa, ha previst el trasllat d'alguns serveis que presta a la Residència Sociosanitària per, així, guanyar-hi espai que li permeti incrementar les places.

El primer d'aquests trasllats a l'antic hospital serà el servei de rehabilitació, que és de caire comarcal, i que actualment s'ofereix a la residència. Es tracta del servei de rehabilitació que utilitzen tots els cerdans que pateixen lesions que no requereixen ingrés, sinó que tan sols han de sotmetre's a una teràpia de fisioteràpia puntual. El trasllat del servei permetrà a la Fundació Hospital de Puigcerdà reorganizar els espais de l'equipament i, així, anar guanyat espais per a una ampliació de places.

Així, l'Ajuntament, que lidera la Fundació Hospital de Puigcerdà, està portant a terme un projecte d'obres a la tercera planta de l'antic hospital de la plaça Santa Maria per tal d'ubicar-hi la rehabilitació ambulatòria, on es traslladarà en els pròxims mesos. L'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha argumentat que aquesta operació, que hauria d'estar enllestida a l'estiu, permetrà una nova gestió dels espais sanitaris de la vila, en redefinició des de l'estrena de l'hospital transfronterer: «ens interessa anar guanyant espais a la residència geriàtrica que ens serveixin per tenir més places de residència».

Recentment, la Fundació Hospital de Puigcerdà ha guanyat sis places públiques a la residència, on hi ha places públiques i privades. D'un total de 132 places, actualment, l'equipament en disposa de 42 de públiques, però, en canvi, en disposa de sis menys de privades, perquè les noves s'han hagut d'habilitar amb l'eliminació de privades.