El projecte Aliments per la Solidaritat que porten a terme el Consorci d'Atenció a les Persones de l'Alt Urgell, format per l'Ajuntament i el Consell Comarcal, conjuntament amb la Creu Roja, Càritas i la Seu Solidària ha estrenat un nou local de disbribució del menjar a l'antic edifici de Mavisa.

Les noves instal·lacions, que són municipals, disposen d'un magatzem de 118 metres quadrats amb una capacitat de 100.000 quilos. Igualment disposa d'un altre espai, just al davant, que farà funcions d'economat o supermercat solidari amb una superfície de 81 metres quadrats.

La tinent d'alcalde d'Atenció a les Persones, Anna Vives, ha mostrat la seva satisfacció de poder disposar d'aquestes noves dependències que milloren les anteriors. Vives ha explicat que «aquest nou centre de distribució d'aliments de la Seu i comarca va acompanyat d'un nou projecte que pretén promocionar l'autonomia de les persones que en són usuàries, ja que canvia el model que es feia servir fins ara».

Ara els usuaris podran triar els aliments que més els convinguin o que prefereixin, en funció dels punts que tinguin per la seva situació socioeconòmica i funcionarà a la pràctica com un supermercat. El sistema també preveu una fórmula que garantirà una alimentació equilibrada.

La regidora ha emfatitzat que «l'objectiu d'aquest nou model inclou l'aprenentatge de consum responsable i de planificació en funció de les necessitats».