L'Ajuntament de Puigcerdà ha decidit rescindir el contracte amb l'empresa Kone, que fins ara era l'encarregada del manteniment dels ascensors panoràmics. L'equip de govern municipal ha al·legat una clàusula del contracte que estipulava que l'empresa no superaria els 25 minuts en la resolució de les avaries, segons han explicat rsposanbles de l'Ajuntament.

El consistori ha denunciat que els últims mesos algun dels elevadors, com ara el que dóna accés al nucli antic per la plaça de l'Ajuntament, ha estat avariat. Es tracta d'un elevador molt utilitzat tant pels turistes que arriben en tren com pels veïns de la barri de l'Estació que van al centre. En aquest doble trajecte que completa l'ascensor de la plaça de l'Ajuntament ara protegit amb una galeria de vidre, l'elevador inclinat ha tingut diverses panes i ha obligat els usuaris a pujar per les escales. En èpoques de màxima afluència turística, l'ascensor de la plaça de l'Ajuntament arriba a generar cues. Els altres elevadors afectats són els del Museu Cerdà i la plaça d'en Calva, que donen accés al centre pel costat est del nucli urbà.

El contracte amb Kone ja ha estat rescindit i temporalment se'n farà càrrec una empresa amb presència a la Cerdanya. L'equip de govern prepara ara un nou concurs públic de licitació, en el qual es mantindrà la necessitat que la nova empresa garanteixi un temps curt de reacció davant possibles avaries. En aquest sentit, l'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha remarcat que «aquesta és una qüestió que ja quedava estipulada en l'anterior contracte i que, precisament perquè no es va respectar, l'hem decidit rescindir». En aquest sentit, responsables de l'Ajuntament han remarcat que en la signatura del nou contracte es farà especial èmfasi en el compliment d'aquest temps de reacció.

La nova licitació inclourà un segon contracte per adjudicar el manteniment dels ascensors interiors dels edificis municipals, com ara els de l'Arxiu Comarcal de Cerdanya i la Biblioteca Comtat de Cerdanya. D'aquesta manera, el consistori separarà la gestió dels dos tipus d'elevadors perquè, segons ha remarcat el mateix Piñeira, no tenen res a veure els interiors amb els exteriors.