El reg per aspersió es comença a implantar a la Cerdanya i trenca una dinàmina històrica de reg per inundació. La comunitat de Regants del Rec Gros de Prullans ha portat a terme un projecte d'obres de millora de les sèquies que permet als agricultors i ramaders instal·lar el reg per aspersió, molt més eficient i sostenible que el d'inundació perquè equival a un estalvi del voltant del 60%.

Les obres han consistit en la renovació de les canalitzacions amb noves canonades en tres quilòmetres dels recs. Aquesta acció, que se suma a d'altres trams ja adaptats en anys anteriors, permet al sistema reduir dràsticament les pèrdues. Amb les noves obres tan sols queda per renovar un quilòmetre dels catorze que tenen els canals de Prullans.

L'actuació ha tingut un pressupost de 400.000 euros, pel qual la comunitat de regants ha demanat una ajuda a la Generalitat. La resta del cost, però, el posarà de fons propis aconseguits amb els beneficis de la central hidroelèctrica que aprofita l'aigua sobrant abans de retornar al Segre. El president de la Comunitat, Josep Font, ha argumentat que amb les obres de millora del reg s'eviten molts pèrdues d'aigua: «si abans t'entraven cinquanta litres al principi, al final te n'arribaven vint. Ara gota que entra és gota que arriba als prats». Amb la millora del reg alguns ramaders s'han decidit a instal·lar les xarxes de canonades sota els prats per possibilitar el reg per aspersió. Així, de mica en mica les finques de Prullans, afavorides pel pendent que recorre l'aigua i que li fa innecessari l'impuls amb bombes, van canviant el sistema de reg.

El reg per aspersió en un cultiu habitual a la Cerdanya com el ferratge requereix 20 litres per metre quadrat i setmana que es poden aportar amb cinc hores de reg. En canvi, amb reg per inundació cal tres vegades més d'aigua i no pot assegurar el repartiment uniforme. La inversió inicial per instal·lar els aspersors es pot recuperar en un termini al voltant dels cinc anys, segons han argumentat alguns ramaders. La Cerdanya és encara una comarca on el reg per inundació o a manta té una presència força dominant, fet que les administracions han demanat d'anar canviant per una gestió més sostenible de l'aigua.