Nou pas de l'hospital de Cerdanya en el seu objectiu d'esdevenir un centre de referència pel que fa a la formació. El centre ha signat nous convenis de col·laboració que portaran a Puigcerdà estudiants francesos que participen en el programa europeu d'intercanvi estudiantil Erasmus.

Els nous convenis de col·laboració convertiran l'hospital transfronterer en un destí de formació i aprenentatge de llengua estrangera per a estudiants d'Auxiliar d'infermeria i Infermeria de l'estat francès. Amb aquesta intenció, els responsables del centre mèdic han signat acords amb els instituts de formació de Lannemezan, Rodés, Tolosa i Tarba. Els convenis inclouen acords amb els hospitals d'aquestes localitats.

Segons han explicat des de l'hospital, els directors i responsables dels cicles d'Auxiliar d'infermeria dels centres participants en el conveni han establert la posada en marxa «immediata» dels acords, de manera que els alumnes podran incorporar-se en les pròximes setmanes al programa de pràctiques a l'hospital cerdà. Tant és així que un grup de quatre alumnes de Lannemezan i Tarba ja s'hi incorporaran el dia 4 de juny per fer-hi una estada d'un mes.

L'acord estableix que l'hospital rebrà dos torns d'estudiants els mesos de juny i novembre. En el futur també s'hi incorporaran les escoles d'Infermeria dels quatre centres hospitalaris francesos. L'hospital suma una vintena de convenis amb Blanquerna; Collège et Lycée de Font-romeu; el Cours Esquirol de Tolosa; el CRP IFAS de les Escaldes; la Fundació Universitària del Bages; l'IES Pere Borrell; l'Institut de Formation en Soins Infirmiers Ambrose Pare Mons; l'Institut Limayrac de Tolosa; el LEAP Le Mas Blanc de la Guingueta; el Lycée de Prada; el Lycée privé Notre Dame de Bon Secours de Perpinyà; el Lycée Professionnel Jean Durroux de Ferrières; el Sud Formation CCI de Perpinyà; la Universitat d'Andorra; la UB; la UdG; la UdL; la Universitat de Vic; la Universitat de Montpeller; i la Universitat de Tolosa.