La crida al civisme ha estat la gran protagonista en l'estrena de la nova plaça Joan Sansa de la Seu d'Urgell, que els veïns ja han pogut utilitzar aquesta setmana.

Es dóna el cas que a la plaça hi ha hagut incidents amb nois que hi entraven furtivament abans fins i tot que s'acabessin les obres. Davant aquesta situació, i havent culminat un projecte esperat durant molts anys, l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha expressat l'agraïment als veïns «per la paciència de totes aquestes dècades que fa que la plaça ja hauria d'haver estat urbanitzada i de les obres, que sempre comporten alguna incomoditat». Batalla ha valorat la implicació dels habitants perquè l'espai respongui a les seves necessitats i ha subratllat que «ara el que hem de fer és gaudir-ne amb molta vida i amb molt civisme, perquè al cap i a la fi l'hem pagat entre tots i cal fer-lo nostre en el sentit de cuidar-lo, amb molt de civisme i respecte».

En aquesta mateixa línia, la portaveu veïnal, Anna Gómez, ha argumentat que «moltes vegades es pensa que només és responsabilitat de l'Ajuntament, però els ciutadans també hi tenim part de responsabilitat perquè tot això no es faci malbé». La nova plaça suma espais verds, de passeig i esportius on hi havia solars.