En uns prats de Prullans a tocar del Segre, al costat d'un altre on pastura un ramat de vaques que esgota les últimes setmanes abans de pujar a les pastures altes, un helicòpter aterra fent un gran enrenou de vent i soroll. La imatge impressiona per insòlita i per la bellesa de la nau que maniobra a poc a poc al mig de la plana cerdana amb l'església romànica de Santa Eugènia i el Cadí de fons. L'operació es repeteix una vegada i altra fins que vaques i ramaders ja no hi paren atenció.

Aquesta setmana la vall ha acollit el curs universitari de tripulants d'helicòpter sanitari (HEMS), en el qual han pres part una seixantena d'alumnes de tot l'estat. El curs s'ha portat a terme entre l'Hospital de Cerdanya i el punt d'operacions de Prullans sota l'organització de la Fundació Hospital de Puigcerdà, el mateix Hospital de Cerdanya, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) de la Generalitat i el cos de Bombers de la Generalitat. La Fundació Hospital de Puigcerdà hi aporta el suport logístic, el secretariat i l'administració del curs, el qual va ser l'origen del Congrés Internacional d'Helicòpter Sanitari que es va fer l'any passat també a la Cerdanya.

Els estudiants reben un certificat de la formació gràcies al suport del Consell Català de la Formació Continuada de les Professions Sanitàries, que el valida. Sota el lideratge de professionals mèdics cerdans com Toni Veres, l'Hospital de Cerdanya ha acollit sessions del curs, com ara la de preparació i embarcament de pacients a l'helicòpter.