La Molina crea l'accés ràpid a les pistes amb expenedors i venda per Internet

Ferrocarrils invertirà 3,4 milions d'euros per millorar la seguretat dels nens als telecadires

06.06.2017 | 10:01
Un grup d´esquiadors fa cua davant les taquilles de la Molina en un inici de la temporada

L'estació d'esquí de la Molina ha dissenyat un programa d'actuacions per tal de modernitzar l'accés dels aficionats, fins al punt que a partir de la temporada que ve podran entrar a les pistes sense passar per cap taquilla. L'objectiu de l'estació és evitar el màxim possible les cues i tràmits a les oficines que s'han de fer actualmentper obtenir el forfet i que deriven en una pèrdua de temps d'esquí. Amb aquesta finalitat, entre d'altres, Ferrocarrils de la Generalitat ha aprovat una inversió de tres milions d'euros que s'executarà aquest estiu.

El projecte es basa en la modernització dels sistemes de venda de forfets i accés a les pistes. La filosofia de l'estació és que els esquiadors arribin o bé amb el forfet ja comprat per Internet o bé a través de nous expenedors. Així, a partir de la temporada que ve la Molina oferirà als usuaris màquines expenedores de forfets a peu de pistes que farà innecessari passar per taquilla. Igualment, noves campanyes i aplicatius tecnològics rellançaran les facilitats per comprar els forfets en línia. En aquest sentit, la temporada que ha tancat aquest hivern ja ha registrat un increment del 17% en les gestions fetes via Internet respecte a la temporada anterior.

Un altre dels objectius de la nova inversió és la seguretat. L'estació implantarà en la pròxima temporada un sistema de protecció als telecadires especialment pensat per als nens. Els nous suports evitaran que els petits rellisquin per sota la barana fixadora del remuntador, tal com ha passat en alguna ocasió. Aquesta actuació disposarà d'una inversió de 90.000 euros. Una altra de les novetats que prepara l'estació de cara a les pròximes temporades és l'augment de promoció del turisme d'autocaravanes, per la qual cosa adaptarà un dels aparcaments del telecabina amb els serveis que requereixen aquests vehicles, com ara connexió a l'electricitat, la xarxa d'aigua i de buidatge d'aigues brutes, així com un tancament de seguretat a l'accés.

Aquest pla d'inversions de 3,4 milions d'euros per a la campanya de neu 2017-2018 suposa un increment de dos milions respecte a la de l'any passat. L'augment de dotació respon a la bona campa-nya viscuda aquest hivern i al consegüent increment en la recaptació feta per l'estació.

75è aniversari


D'altra banda, Ferrocarrils de la Generalitat prepara un programa d'actuacions per commemorar, el mes de febrer, el 75è aniversari de la posada en marxa de l'estació. Les cròniques de l'època recullen que el 28 de febrer del 1943 es va inaugurar a la Molina el primer teleesquí de l'estat espanyol, de manera que aquesta ha quedat fixada com la seva data de naixement. Amb l'objectiu de celebrar aquesta efemèride, Ferrocarrils està preparant un programa d'activitats que tindrà especial incidència en el territori, és a dir la Cerdanya de manera principal. La seva intenció és fer que aquesta celebració sigui el màxim de popular.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cerdanya/Alt Urgell

El cementiri vell de Saneja.
Guils convertirà en memorial visitable el cementiri en desús del nucli de Saneja

Guils convertirà en memorial visitable el cementiri en desús del nucli de Saneja

Arquitectes de Barcelona amb avantpassats al poble regalen un disseny per dignificar l'espai

D'espai abandonat a recinte visitable sobre la memòria local

D'espai abandonat a recinte visitable sobre la memòria local

La remodelació i posada en valor del cementiri vell de Saneja comportarà la...

Guils reordena l'accés a les pistes amb un aparcament

Guils reordena l'accés a les pistes amb un aparcament

L'actuació suposa la prèvia a la futura reforma dels edificis de serveis

El mal estat del carrer de Ronda obliga la Seu a replantejar-lo

El mal estat del carrer de Ronda obliga la Seu a replantejar-lo

L'Ajuntament de la Seu s'ha compromès via ple municipal a arranjar el carrer de Ronda de la...

All projecta un recorregut medieval al voltant de 60 sepultures trobades

All projecta un recorregut medieval al voltant de 60 sepultures trobades

L'Ajuntament prepara un centre d'interpretació als nous locals a tocar de l'església de Santa Maria

Masella xifra en quasi 5.000 els esquiadors del cap de setmana d'obertura

Masella xifra en quasi 5.000 els esquiadors del cap de setmana d'obertura

El primer cap de setmana de la temporada a Masella ha evidenciat als seus responsables que els...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema