El festival de senderisme Happy Walking Cerdanya es pot considerar un projecte ja en marxa. Després del primer any de test, aquest cap de setmana el Patronat de Turisme de la Cerdanya ha viscut amb èxit una segona edició que ha superat els 200 inscrits. Amb aquest balanç, la tècnica del Patronat, Montse Coronas, ha confirmat que el Consell Comarcal li donarà el suport definitiu perquè es consolidi en els pròxims anys i ha anunciat un acord amb Turisme Costa Brava per internacionalitzar el festival.

Al Happy Walking Cerdanya hi han participat aquest cap de setmana unes 215 persones, algunes de les quals, una desena, repetidores de l'any passat. Coronas ha remarcat que «estem molt contents perquè ja estem fidelitzant gent i mediàticament hem fet molt soroll, hem tingut molt bons ambaixadors». A les excursions o la promoció hi han participat, per exemple, els comunicadors Vadó Lladó, Pep Plaza, Goyo Prados i Emma Roca. Coronas ha remarcat que «en un parell d'anys aquest producte pot quedar consolidat i ser un referent».

A partir d'ara el Patronat vol tirar endavant el projecte d'internacionalització del festival de senderisme que ja va apuntar en la primera edició. Una vegada arrencat, Turisme de la Cerdanya ha establert un acord de col·laboració amb el Patronat de Girona per portar a les fires internacionals el Happy Walking Cerdanya: «així, a partir de l'any que ve ja anirem cap a la col·locació internacional, el Patronat de Girona ens ajuda, és un dels nostres espònsors». D'aquesta manera, de cara al futur el Patronat gironí inclourà el festival de senderisme en els seus actes promocionals.