La Unió Europea ha vist en l'Hospital de Cerdanya un cas paradigmàtic i molt clar de la seva política de cooperació regional i ha decidit prendre'l com a referència per explicar als països membres els seus programes d'ajudes Interreg. Amb aquesta finalitat, ha editat un vídeo amb imatges i animacions en el qual explica la seva política d'inversió als territoris europeus més enllà de les fronteres estatals. Aquesta acció de promoció s'emmarca en el vint-i-cinquè aniversari del programa Interreg, que va participar en el disseny i construcció de l'hospital transfronterer.

La vinculació i cooperació entre l'Agrupació Europea de Cooperació Territorial (AECT) que dirigeix l'hospital transfronterer i les autoritats europees ha possibilitat també la visita al centre sanitari de Puigcerdà del Comitè de Seguiment del programa Interreg establert entre els estats d'Espanya, França i Andorra, l'anomenat Poctefa 2014-2020.

Delegació de visita a Puigcerdà

Aquest òrgan és el que va canalitzar les ajudes de 18 milions d'euros en l'anterior període de subvencions per tal que es pogués construir l'hospital. Els membres de la delegació han analitzat les noves relacions que s'han establert entre l'hospital i els agents sanitaris dels dos costats de la frontera. La direcció del centre ha guiat els responsables del programa d'ajudes tranfrontereres per les dependències de l'hospital i els ha explicat la creixent especialització en medicina de l'esport i la muntanya.

Segons han detallat des de l'hospital, a la trobada hi han pres part representants de la Comissió Europea, el ministeri d'Hisenda espanyol, el govern d'Aragó, la Generalitat de Catalunya, el govern d'Euskadi, el govern de Navarra, el ministeri d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient espanyol, Regió Nova Aquitània, Regió Occitània-Pirineus Mediterranis, Consell Departamental de l'Arieja, Consell Departamental de l'Alta Garona, Consell Departamental dels Pirineus Atlàntics, el dels Alts Pirineus, el dels Pirineus Orientals, la Prefectura de la Regió Occitània Pirineus Mediterranis, la CGET-Comissariat dels Pirineus, el govern d'Andorra i la Comunitat de Treball dels Pirineus.

Els representants han aprofitat la visita a Puigcerdà per celebrar la reunió anual de seguiment dels projectes entre els tres estats que ha de finançar la Unió Europea. Durant la trobada, els delegats també han analitzat els resultats dels dos primers anys d'activitat de l'hospital.