Puigcerdà ha estrenat, fa uns dies, les noves instal·lacions per al servei de rehabilitació de la Fundació Hospital de Puigcerdà. Els nous equipaments ocupen la tercera planta de l'edifici de l'antic hospital, a la plaça de Santa Maria. Fins ara, aquest servei es prestava a la Residència Sociosanitària de Puigcerdà.

Tal com han explicat fonts del centre, el servei de rehabilitació de la Fundació Hospital de Puigcerdà ofereix els serveis de rehabilitació física, fisioteràpia i logopèdia en les modalitats d'ambulatòria i domiciliària. A més, dóna servei a la Residència Sociosanitària de Puigcerdà i a l'Hospital de la Cerdanya, i atén els pacients ingressats en aquests centres.

Des del servei de rehabilitació s'atenen assegurats del CatSalut i de mútues, associats i usuaris privats. L'equip humà està format per una mitjana de 4,5 fisioterapeutes, una logopeda, un metge rehabilitador, una administrativa i una metgessa responsable.

Segons les dades fetes públiques, aquest servei té una activitat anual molt significativa: 8.000 sessions de fisioteràpia ambulatòria, 900 sessions de fisioteràpia domiciliària, 1.000 sessions de logopèdia, 3.000 sessions de fisioteràpia a la Unitat de Convalescència de la Residència de la Fundació, 5.500 sessions de fisioteràpia a la Unitat Residencial i l'hospital de dia de la Residència de la Fundació, 2.400 sessions de fisioteràpia a l'Hospital de la Cerdanya i 500 sessions de fisioteràpia de mútues, associats i usuaris privats.