«La pizza s'ha guanyat la fama de menjar ràpid i poc sa»

Fabián Martín ha traspassat els tres establiments que tenia a Barcelona per centrar-se en el de Puigcerdà

11.07.2017 | 18:33
«La pizza s'ha guanyat la fama de menjar ràpid i poc sa»

Fabián Martín ha traspassat recentment els tres establiments que tenia a Barcelona per centrar-se en l'establiment de Puigcerdà.

Què tenen en comú la música i la gastronomia?

Les dues coses són arts. La pintura, l'escultura, la música, la cuina... es fan amb les mans i la imaginació, de manera que poden casar bastant bé.

Quina música pot «maridar» bé amb les seves pizzes?

Qualsevol cosa que és bona sempre es marida bé amb una altra cosa bona. És com la massa d'una pizza i l'ingredient que hi poses a sobre: si ho mescles amb sentit i amb carinyo, segur que surt tot bé.

La pizza té una fama immerescuda de menjar ràpid, calòric i poc sa?

Si la té és que se l'ha guanyat. Moltes vegades, si quelcom té mala fama, és que alguna cosa ha fet. I com que sempre es mira més el negatiu que el positiu, doncs acaba pesant més. I això passa en tots els àmbits: pastisseria, pizzeria o restaurants de paella. En tots els casos hi haurà gent que ho faci bé i gent que no tant bé. Allà cadascú amb la seva consciència, però és cert que la pizza en els últims anys ha estat més relacionada amb el menjar ràpid que no pas amb gastronomia d'alt nivell.

Què té de bo la pizza, a més del gust?

És fàcil de menjar i, si la fas amb sentit comú, et permet posar-li qualsevol ingredient a sobre. I també és relativament assequible per a totes les butxaques. Per això crec que té tant d'èxit i que cada dia es consumeix més. Hi ha molts llocs aquí Catalunya i Espanya on es fa una bona pizza.

Títols com el de millor pizzer del món, l'ajuden a reivindicar aquest producte?

No. Jo ja no faig res per reivindicar res. Només intento fer les coses el millor que puc, molestar el menys possible a la gent, fer la meva vida i si aconsegueixo guanyar un campionat, fantàstic, però no vull demostrar res. A la meva vida tinc coses més importants. Hi haurà gent que li encantarà i altres a qui on li agradarà gent el que faig. Però si fas les coses amb honestedat, tant les coses positives com les negatives no t'afectaran. En els últims mesos s'ha centrat en el seu restaurant de Puigcerdà, lluny de l'estrès de la ciutat.

Què li està aportant aquesta experiència?

En part volia intentar anar una mica menys de bòlit cada dia. Perquè això de la gastronomia és un món molt estressant, la pressió és immensa, i arriba un moment en què un no pot arribar a tot.

Propicia també la creativitat?

Bé, la veritat és que si treballes molt no tens temps per pensar. Però la creativitat t'arriba quan menys te l'esperes. A mi em pot venir en qualsevol moment, mirant qualsevol cosa, que no té per què ser de menjar. Pot ser escoltant música, veient una obra de teatre... se't pot ocórrer una idea i plasmar-ho en el menjar.

Vostè no deixa de reinventar-se. Ja sap quins seran els seus propers passos?

Sé el que vull fer, però no sé com fer-ho exactament. Però això també és el més divertit i bonic, perquè quan menys t'ho esperes se t'acudeix una cosa, coneixes una persona, veus quelcom en algun lloc... i això fa que canviïs una idea, un concepte, qualsevol cosa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cerdanya/Alt Urgell

El cementiri vell de Saneja.
Guils convertirà en memorial visitable el cementiri en desús del nucli de Saneja

Guils convertirà en memorial visitable el cementiri en desús del nucli de Saneja

Arquitectes de Barcelona amb avantpassats al poble regalen un disseny per dignificar l'espai

D'espai abandonat a recinte visitable sobre la memòria local

D'espai abandonat a recinte visitable sobre la memòria local

La remodelació i posada en valor del cementiri vell de Saneja comportarà la...

Guils reordena l'accés a les pistes amb un aparcament

Guils reordena l'accés a les pistes amb un aparcament

L'actuació suposa la prèvia a la futura reforma dels edificis de serveis

El mal estat del carrer de Ronda obliga la Seu a replantejar-lo

El mal estat del carrer de Ronda obliga la Seu a replantejar-lo

L'Ajuntament de la Seu s'ha compromès via ple municipal a arranjar el carrer de Ronda de la...

All projecta un recorregut medieval al voltant de 60 sepultures trobades

All projecta un recorregut medieval al voltant de 60 sepultures trobades

L'Ajuntament prepara un centre d'interpretació als nous locals a tocar de l'església de Santa Maria

Masella xifra en quasi 5.000 els esquiadors del cap de setmana d'obertura

Masella xifra en quasi 5.000 els esquiadors del cap de setmana d'obertura

El primer cap de setmana de la temporada a Masella ha evidenciat als seus responsables que els...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema