De la mateixa manera que la lògica de la bona acció pública ha acabat possibilitant una sanitat tranfronterera a la Cerdanya, finalment també ha permès la coordinació de la gestió dels parcs naturals del Pirineu pel que fa a la seva biodiversitat. Els parcs naturals del Cadí-Moixeró i de l'Alt Pirineu i l'Aran, amb territori protegit a les comarques de la Cerdanya i l'Alt Urgell, s'han unit a la resta de parcs de la serralada en la creació d'una xarxa d'intercanvi d'informació i coordinació de programes amb els estats espanyol, francès i andorrà que ha estat batejat amb el nom de Green.

El nou programa, en el qual la Generalitat ha previst una inversió de 268.000 euros, permetrà portar a terme projectes conjunts sobre el seguiment dels boscos i les poblacions d'animals com ara els cèrvids. Igualment, farà possible l'estudi conjunt de la conservació de tots els tipus d'espais forestals i agrícoles per garantir l'equilibri ecològic, fins al punt que cada administració implicada s'ha compromès a restaurar zones agrícoles i ramaderes perdudes que ajudin a reestablir l'equilibri del medi.

Un altre dels aspectes sobre els quals treballaran els socis de la xarxa és el de l'anàlisi dels llacs i estanys del Pirineu amb la creació d'un ens de vigilància de l'impacte del canvi climàtic sobre aquests espais naturals. En aquest apartat, les administracions competents de Catalunya, Espanya, Andorra i França s'han compromès a vetllar per la biodiversitat dels llacs i les zones humides i a restaurar, si és necessari, aquest espais. En el projecte també hi prenen part el parc nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i el parc natural de les Capçaleres de Ter i del Freser. El programa disposa d'un pressupost inicial de dos milions d'euros que aporten els fons Feder a través del pla Interreg.