Un cop aconseguit per a aquest pròxim curs el nou cicle formatiu de Cuina i Gastronomia a l'institut Pere Borrell de Puigcerdà, l'Ajuntament del municipi treballa en l'ampliació d'aquesta formació especialitzada lligada a la indústria turística de la Cerdanya, i ha anunciat la petició a la Generalitat de la concessió del cicle de Restauració.

La sol·licitud té el suport dels sectors públic i privat de la Cerdanya, que s'han unit per tal d'impulsar una oferta formativa que s'adapti a l'economia de la vall. D'aquesta manera, els joves cerdans poden continuar els seus estudis a la mateixa Cerdanya i, posteriorment, iniciar-hi la vida laobral. Des del consistori han argumentat que el fet que els dos cicles tinguin assignatures comunes permetria als alumnes de Puigcerdà i la resta de la comarca cursar els dos en quatre anys al mateix institut Pere Borrell, un factor que reduiria a la meitat el temps necessari per aconseguir les dues titulacions i, per tant, la possibilitat d'incorporar-se abans al mercat laboral.

L'Ajuntament, el Consell i el departament han confirmat que per a aquesta primera edició del cicle de grau mitjà de Cuina i Gastronomia s'hi han apuntat una quinzena d'alumnes. Aquest cicle se suma als de Cures Auxiliars d'Infermeria i Atenció a les persones, Conducció d'activitats fisicoesportives i Gestió administrativa. Amb l'objectiu de possibilitar l'inici dels estudis, l'Ajuntament de Puigcerdà ha anunciat una inversió de 60.000 euros per adaptar la cuina de l'institut, que està en desús des que el centre va passar a fer horari intensiu. El projecte d'estudis en Cuina i Restauració disposa de l'aval del gremi de restauradors de la Cerdanya, els quals s'han compromès a contractar els joves estudiants ja en el període de formació.