L'Espai Ermengol de la Seu va organitzar aquest diumenge 23 de juliol una visita guiada a la formatgeria artesana urgellenca Baridà, al poble de Bar, situat al municipi de Pont de Bar. El preu de la ruta, dos euros per persona, va incloure la visita guiada prèvia a la sortida que es duia a terme a l'Espai Ermengol, amb la degustació dels formatges i de mantega Cadí. L'activitat es va iniciar a les deu del matí al mateix Espai Ermengol, on es va fer una explicació del sector a la comarca. Un cop finalitzada, a les 11 del matí, els participants es van desplaçar amb els seus cotxes particulars fins a Bar, on Xesco Buscallà, formatger i pastor, va rebre els visitants per presentar-los les seves cabres i oferir un tast dels formatges que elabora. Les característiques del formatge Baridà són les d'un formatge curat, elaborat amb la llet crua de les 130 cabres alpines de l'explotació. Com que les cabres s'alimenten de les pastures, la textura i el gust de la llet varia al llarg de l'any.