El filòsof Xavier Antich llegirà el pregó de la Festa Major de la Seu el dia 26

02.08.2017 | 09:11
El filòsof urgellenc Xavier Antich, pregoner de la Festa Major de la Seu

L'Ajuntament de la Seu ha designat el pregoner de la nova edició de la festa major. Es tracta del filòsof urgellenc i professor a la Universitat de Girona, Xavier Antich, que ja ha acceptat la proposta del govern municipal.

Segons ha explicat el mateix Ajuntament, el filòsof Xavier Antich i Valero llegirà aquest any el pregó en un acte que es farà el dissabte 26 d'agost, a les 9 del vespre, des del balcó de l'ajuntament urgellenc, a la plaça dels Oms. Tot i que ha desenvolupat la seva car-rera principalment a Barcelona i Girona, Xavier Antich ha mantingut i continua mantenint una estreta relació amb la Seu d'Urgell, on va néixer l'any 1962, tal com han remarcat fonts del consistori.

Antich, reconegut amb el Premi Extraordinari de Llicenciatura l'any 1985 a la Universitat de Barcelona, va exercir durant més d'una dècada com a professor de filosofia en centres de batxillerat. Des del 1995 és professor d'Estètica i Teoria de l'Art a la Universitat de Girona, on ha dirigit durant més d'una dècada el Màster en Comunicació i Crítica d'art. Des del 2012 també és el president de la Fundació Antoni Tàpies i professor dels Tallers d'Humanitats d'ESADE. El docent urgellenc ha estat professor convidat a la Stanford University de Califòrnia i a la Universitat Catòlica Portuguesa de Lisboa. També, director acadèmic del Programa d'Estudis Independents del Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA). Entre els seus llibres destaca el més recent, La voluntat de comprendre. Filosofia en minúscula (2016). Antich ha publicat més d'un centenar d'articles en publicacions de filosofia, estètica i art contemporanis, i ha traduït al català llibres d'altres filòsofs.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema