Un mareig obliga Pep Vivas a abandonar la travessa solidària al canal de la Mànega

El puigcerdanenc neda més de quatre hores per una campanya contra el càncer que es manté oberta

03.08.2017 | 08:22
El nedador puigcerdanenc Pep Vivas a l´embarcació que el va acompanyar durant el tram de travessa fet

No ha estat possible en aquest primer intent, però Pep Vivas podria tornar-ho a provar. El nedador puigcerdanenc es va llençar a les aigües fredes del canal de la Mànega a les cinc de la matinada de dimarts, però problemes físics el van obligar a abandonar cinc hores després. Una indisposició i un mareig el van portar a avortar el projecte solidari per la lluita contra el càncer infantil, que, no obstant això, manté la campanya oberta. Des de l'equip de Vivas no han descartat que ho pugui tornar a intentar en el futur, extrem que definirà en els pròxims dies.

La travessa del canal de la Mànega per recaptar fons per la lluita contra el rabdomiosarcoma ha comportat dos anys de preparació al nedador de Puigcerdà. A més de la campanya de promoció i consecució de patrocinadors, també ha hagut de fer front a una preparació física molt exigent. Tant és així que l'esportista puigcerdanenc ha fet un procés d'aclimatació i resistència nedant 1.200 quilòmetres sense neoprè i sovint, de nit. La travessa del canal de la Mànega suposa una distància de 40 kilòmetres en una aigua que està a uns 17 graus. Entre els anys 1983 i 1986, Vivas va ser sotscampió d'Espanya i Catalunya de 1.500 metres lliures. Posteriorment ha dut a terme travesses com ara la de Formentera a Eivissa o la de Roses a les illes Medes.

La travessa estava prevista per al cap de setmana, però la meteorologia va obligar a posposar-la a aquesta setmana. Segons els responsables de la campanya solidària, fins ara s'han recaptat 1.789 euros, i es mantindrà oberta 30 dies per aconseguir més fons a través del web www.elmeugradesorra.org. Segons han recordat des de l'entitat solildària que porta a terme la campanya, «el rabdomiosarcoma o càncer del desenvolupament és una malaltia rara que afecta majoritàriament nens i per a la que no hi ha tractament en cas de recaiguda. És el càncer més freqüent de les conegudes com a parts toves del cos i s'origina normalment als muscles. L'acostumen a tenir nens i adolescents, encara que també es detecta en alguns adults. Actualment, el càncer infantil té uns índexs de supervivència del 80%. Dins del 20% que no el supera, hi ha els malalts del rabdomiosarcoma, que presenta una mortalitat de pràcticament el 100% en el cas de recaiguda».

L'Associació A. C. contra el Rabdomiosarcoma es va crear l'any 2015 per una família vinculada a la Cerdanya que aquell mateix any va perdre una filla de vuit anys a causa d'aquest càncer. La campanya ha rebut nombroses mostres de suport a la vall, mitjançant actes i activitats per recaptar fons.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cerdanya/Alt Urgell

La cinquena cursa solidària Dream Runners assoleix els 2.000 corredors

La cinquena cursa solidària Dream Runners assoleix els 2.000 corredors

L'Ajuntament de Puigcerdà i la Fundació Ipi Cooperació han tornat a...

Guils convoca una assemblea de veïns per redissenyar junts la plaça Major

Guils convoca una assemblea de veïns per redissenyar junts la plaça Major

L'Ajuntament ha defensat que també vol tenir en compte la opinió dels amos de segones residències

Puigcerdà recupera dos llibres dels segles XVII i XVIII sobre la vila i els seus oficis

Puigcerdà recupera dos llibres dels segles XVII i XVIII sobre la vila i els seus oficis

Es tracta d'un document de la Confraria de Teixidors i d'actes del consell de quan la vila va ser...

Puigcerdà es prepara per a una nova jornada massiva d'esport i solidaritat

Puigcerdà es prepara per a una nova jornada massiva d'esport i solidaritat

Puigcerdà ho té tot a punt per viure aquesta diada festiva de la Mare de Déu...

Les Sardanes d'estiu arriben a l'Estació

Les Sardanes d'estiu arriben a l'Estació

El programa Sardanes d'estiu'de Puigcerdà, que porta ballades a diversos espais urbans, viu...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema