La consecució del récord guiness d´encesa d´espelmes amb la formació d´una gran estelada a Llívia va per bon camí, segons han apuntat els organitzadors de l´acte, de l´Assemblea Nacional. Poc més d´una setmana abans de l´acció, que es farà el dissabte 19 al vespre, els impulsors ja han aconseguit el suport polític i institucional dels partits i ajuntaments de la Cerdanya així com d´un centenar de voluntaris.

El responsable de l´acte, Ernest Colom, ha explicat que «de moment a la Cerdanya estem tenint una bona resposta, ja s´hi han implicat el PDECat, ERC i Endavant Cerdanya, que estan apadrinant i fent promoció de l´acte; també s´hi han involucrat l´ANC i Òmnium Cultural, des de la Seu d´Urgell, i l´Asscociació de Municipis per la Independència des de Vic». Pel que fa a la ciutadania, Colom ha remarcat que és conscient que el gruix de la gent s´hi afegirà el mateix dia de l´acte perquè així funcioa la gent al Pirineu però que tot i això ja s´hi han apuntat un centenar de voluntaris. Els organitzadors necessiten a partir de dos-centes persones per encendre en un temps relativament curt les 80.000 espelmes que s´han proposat encendre. En aquest sentit, Colom s´ha mostrat confiat que «arribarem a les cinc-centes persones, n´estic segur...». L´encesa es començarà a fer a les nou del vespre i amb quatre-cents voluntaris pot estar feta la gran estelada a les deu. En tot cas, Colom ha remarcat que «el record el farem de totes maneres».

Quatre dies amb The Xop Fest

La Gran Encesa es farà en el marc d´un nou acte que amb el nom de The Xop Fest, l´Ajuntament de Llívia ha volgut ambientar el penúltim cap de setmana d´agost. La cita combinarà botigues de moda tipus outlet amb activitats per a tots els públics com ara sessions de cinema, concerts, un campionat de futbolin gegant, un de trial, jocs infantils o passarel·les de moda d´hivern.