Guils de Cerdanya renovarà l´antiga pista poliesportiva que des de fa anys està pràcticament en desús a centre del nucli urbà. Es tracta de l´únic equipament esportiu que hi ha al poble, ja que el camp de futbol i la pista de padel, que formen la resta d´instal·lacions esportives municipals, són al nucli de Sant Martí.

L´Ajuntament ha decidit destinar una partida de 27.000 euros a la renovació d´aquest espai que amb els anys ha quedat molt deteriorat a pesar d´estar situat just al costat de l´edifici consistorial, al centre de Guils. Les obres, que ja s´han iniciat, se centraran en l´eliminació d´humitats que l´afecten actualment i la posterior instal·lació de plaques de formigó per renovar el ferm de la pista. Finalment s´adequarà el recinte per a la pràctica del futbol sala, basquet i jocs de xarxa, la qual cosa comportarà també la col·locació de porteries i cistelles. Segons han explicat des de l´equip de govern, la nova pista tindrà unes dimensions de 18 metres de llarg per deu d´ample. L´equip de govern ha iniciat ja les obres a fi efecte que puguin estar enllestides a finals d´aquest mes d´agost. Guils té un padró municipal d´unes 531 persones, segons l´última actualització. D´aquests veïns, 76 tenen entre zero i catorze anys i 373 entre 15 i 64 anys.

Actuació global al centre

Amb la renovació de la pista poliesportiva, l´Ajuntament de Guils dignifica tot el conjunt del centre del poble, amb l´ampliació del mateix edifici consistorial, que dobla l´espai aprofitant les antigues dependències administratives, i la millora dels carrers. En aquest sentit, el consistori també ha aprovat la construcció d´un aparcament disuassori a l´entrada del poble així com la renovació del ferm dels carrers principals, projecte que compta amb un pressupost de 60.000 euros.