Guils ha afegit una cita cultural més a la agenda d'actes del mes d'agost a la Cerdanya. L'Ajuntament ha organitzat per a avui i demà el primer Festival de Titelles de la comarca.

La intenció és consolidar l'activitat i convertir-la en un referent dels estius cerdans. La primera edició té la participació de titellaires i companyies de primer nivell, segons el mateix consistori, com ara L'Estenedor Teatre, Compa-nyia Ele, Jordi Bertran i la Companyia Mercè Framis, Teatre d'Ombres. Les actuacions es concentren a la tarda i a la nit, a partir de les cinc i dos quarts de deu del vespre al local social de Guils. És una activitat gratuïtat i oberta a tots els públics.

La regidora de Cultura, Montse Ribot, ha explicat que «és una proposta que sabem que té un públic que l'espera; és idoni per a les famílies i pensem que a la tarda, i a primera hora de la nit, s'escau a la perfecció per engrescar pares, mares i fills. Serà la primera vegada que s'organitzarà a la Cerdanya aquesta activitat en el marc d'un festival, amb programa propi i exclusivament dedicat als titelles». Guils vol fer créixer la cita amb tallers i actes paral·lels.