Adif va aprovar, a principi d'aquest mes d'agost, un pla extraordinari que incloïa millores en estacions petites d'arreu del territori espanyol. L'empresa ha explica a aquest diari que, del total de la inversió, 13.000 euros aniran destinats a fer millores en un paquet que engloba tres estacions de la Cerdanya, com són la de Puigcerdà, la Molina i la d'Urtx-Alp, a més de tres del Ripollès, Ribes de Freser, Planoles i Toses. Aquestes línies formen part del tram final de la línia R3 de Rodalies Renfe, que va de l'Hospitalet de Llobregat a Puigcerdà i la Tor de Querol, passant per Vic.

La xifra pot semblar insuficient, especialment tenint en compte el cas de l'estació d'Urtx-Alp, que forma part del municipi de Fontanals de Cerdanya. Segons ha explicat l'empresa, aquesta seguirà sense servei i no s'hi faran els canvis realment importants que el poble reclama des de fa anys.

L'actuació que ha d'aportar millores a l'estació d'Urtx-Alp i a les altres estacions cerdanes s'engloba en un pla extraordinari que ha aprovat Adif recentment, que preveu actuacions de millora i conservació en 433 estacions d'arreu de l'estat espanyol que són, en general, petites, i la majoria de les quals es troben ubicades en zones rurals. Amb 67 estacions, entre les 15 comunitats beneficiades, Catalunya és la segona amb més punts on s'actuarà. El pla s'aplicarà entre el 2017 i el 2018 i està dotat amb 2.165.000 euros.

Les actuacions que es preveuen tenen a veure amb feines de pintura i neteja de grafits, reparació de cobertes i façanes, feines d'electricitat i obres als vestíbuls, reparació de senyals, cristalleria, neteja, entre d'altres.