La Seu d'Urgell obrirà dilluns l'oficina de l'Agència Tributària de Catalunya

El local està ubicat al número 10 del carrer Germandat de Sant Sebastià

30.08.2017 | 08:24
La delegada territorial Maria Rosa Amorós va visitar l´oficina de l´ATC

L'Agència Tributària de Catalunya (ATC) tira endavant i la Seu d'Urgell hi tindrà el seu protagonisme acollint una de les oficines territorials, que obrirà oficialment el dilluns 4 de setembre. Ahir, la delegada territorial del Govern de la Generalitat a l'Alt Pirineu i Aran, Maria Rosa Amorós, va visitar l'oficina de la Seu, acompanyada del delegat de l'ATC a Lleida, Josep Ramon Solsona.

La delegada Amorós va veure l'espai i va conèixer algun dels treballadors. Amorós explica que l'objectiu és que funcioni de forma autònoma, amb els seus espais, ja que serà l'oficina principal del Pirineu, que dependrà alhora del suport de Tremp i Viella. Tanmateix, a l'inici Lleida li donarà suport logístic. Entre les novetats, destaca l'objectiu d'utilitzar el mínim de paper i més la tecnologia.

La visita està emmarcada en la fase final del desplegament territorial que l'Agència va engegar ara fa 18 mesos, i que culminarà aquest setembre amb l'entrada en funcionament de les 15 noves oficines territorials al territori, que se sumaran a les 3 delegacions que l'Agència té a Tarragona, Girona i Lleida, als serveis centrals de Barcelona i a l'Oficina Territorial del Barcelonès Nord, a més de les 13 oficines compartides amb l'Administració local.

La nova oficina


L'oficina que l'ATC obrirà a la Seu d'Urgell està ubicada a les dependències del número 10 del carrer Germandat de Sant Sebastià i té una superfície de 268,50 m2. A l'oficina hi treballaran 11 persones, tot i que a l'inici només se n'hi incorporaran 5, i totes s'acabaran sumaran a la plantilla de l'ATC. En l'àmbit català, l'objectiu és arribar a 800 treballadors a final d'any, ja que a partir del setembre se n'hi afegiran 256 de nous i arribaran a un total de 700.

El local va ser seleccionat per l'Agència després d'un concurs públic, que és el punt de partida que ha seguit l'organisme en tots els seus processos per obtenir els locals, i ha passat a la via d'adjudicació directa en els casos en què aquest quedava desert. L'ATC ocuparà aquest local en règim de lloguer per un període mínim de cinc anys, renovables cada any fins a un màxim de 10. La despesa anual per l'arrendament d'aquest espai està previst que sigui de 24.229,44 euros anuals, sense comptar l'IVA.


Oficines distribuïdes al territori


Aquest desplegament i descentralització territorial de l'ATC forma part de la seva estratègia de creixement i dóna resposta a la voluntat del Govern de la Generalitat de preparar l'administració tributària catalana pròpia, per assumir així les plenes competències fiscals. Les 32 oficines s'uniran als 161 punts d'informació i finestreta única de la xarxa de Tributs de Catalunya, i representaran 193 punts d'atenció, amb l'objectiu d'acostar-se més al ciutadà i guanyar eficiència, gràcies a una presència més intensa al territori. Per al Govern, és essencial en el procés de construcció d'una nova hisenda catalana, innovadora, moderna, independent i preparada per assumir les competències.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema