El primer 'room escape' del Pirineu català s'ubicarà a l'Únic Parc de Llívia

L'activitat s'ambientarà en la muntanya i espera estrenar-se pel pont de la Puríssima

07.09.2017 | 07:55
El Cerdanya Escape Room s´ubicarà a l´Únic Parc.

A partir d'aquest desembre, la Cerdanya tindrà room escape propi, i no en serà un de qualsevol, ja que estarà totalment relacionat amb la muntanya i l'entorn. Des d'avui, una campanya de micromecenatge busca finançar el projecte, que s'ubicarà al complex Únic Parc de Llívia.

Com la resta de room escape, es tracta d'un joc en què participa un grup habitualment de 2 a 6 persones que tenen, en aquest cas, 60 minuts per escapar-se d'un espai delimitat, que pot ser una habitació o una estança més gran. Per aconseguir-ho, han de superar diverses proves, fites i enigmes, i en el cas del de la Cerdanya, aproximadament 25.

Aquest room escape, que s'espera que es pugui engegar pel pont de la Puríssima, té la particularitat d'estar ubicat a la Cerdanya, de manera que es converteix en el primer del Pirineu català, però també és especial pel fet que acabarà configurant una sèrie de jocs diferents entre si, tots relacionats amb la muntanya. Per exemple, es començarà amb un que se situa en un refugi de muntanya. També hi haurà ambientacions en què s'haurà de fugir d'animals salvatges o sobreviure a una tempesta de neu, fet que donarà encara més excepcionalitat. L'objectiu és poder-ne fer un per a adults i un per a infants.

El room escape de la Cerdanya serà apte per a la majoria de públics, però els menors de 13 anys hi hauran d'anar acompanyats, no per motius de seguretat ni d'aptituds físiques, sinó per les proves de resolució, per a les quals cal l'ajuda d'un adult.

El joc d'escapada en viu és adreçat a grups d'amics, empreses i jugadors habituals que es dediquen a batre els temps a diversos llocs. «L'únic que cal són ganes de cooperar i trencar-se el coco», expliquen Màrius Mansilla i Olga Barcons, socis fundadors.

Com en altres proves d'aquest estil, els organitzadors tenen la intenció de crear un rànquing on apareguin els grups que han superat la prova en menys temps. «Hi haurà gent que vindrà a passar una bona estona, però n'hi haurà que voldran fer rècord, ja que cada cop té més tirada i hi ha gent que es dedica a visitar-ne per tot Europa», apunten Mansilla i Barcons. La gent més experimentada i que sàpiga distribuir-se cor-rectament per cooperar millor podrà fer més bon temps, que poden ser d'uns 25 minuts, diuen.

Els preus varien en funció del nombre de persones del grup. En cas de ser un grup de 2 a 4 persones és de 60 euros, si el formen 5 persones en costa 15 per cadascuna i, si en són 6, l'import és de 14 euros. La resta d'informació i què s'ha de fer per ser mecenes es pot trobar al lloc web www.cerdanyaescaperoom.cat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cerdanya/Alt Urgell

Guils vol l'opinió dels veïns sobre les principals obres

Guils vol l'opinió dels veïns sobre les principals obres

L'Ajuntament convoca una assemblea per debatre la nova plaça Major

L'institut de la Seu ensenya llengua i cultura portugueses

L'institut de la Seu ensenya llengua i cultura portugueses

L'institut Joan Brudieu de la Seu iniciarà la setmana que ve els cursos de llengua i...

Puigcerdà inicia la reforma de la plaça de Barcelona

Puigcerdà inicia la reforma de la plaça de Barcelona

L'actuació estendrà la reurbanització del centre iniciada fa deu anys

Botiguers i perruquers de la Seu organitzen una sessió de moda promocional

Botiguers i perruquers de la Seu organitzen una sessió de moda promocional

Una desfilada amb voluntaris mostrarà les noves tendències i l'oferta comercial de la ciutat

Portes obertes a Sant Serni de Cabó

Portes obertes a Sant Serni de Cabó

L'Associació d'Amics de la Vall de Caboet ha organitzat per a demà, dia 23 de...

Enllaços recomanats: Premis cinema