El primer 'room escape' del Pirineu català s'ubicarà a l'Únic Parc de Llívia

L'activitat s'ambientarà en la muntanya i espera estrenar-se pel pont de la Puríssima

07.09.2017 | 07:55
El Cerdanya Escape Room s´ubicarà a l´Únic Parc.

A partir d'aquest desembre, la Cerdanya tindrà room escape propi, i no en serà un de qualsevol, ja que estarà totalment relacionat amb la muntanya i l'entorn. Des d'avui, una campanya de micromecenatge busca finançar el projecte, que s'ubicarà al complex Únic Parc de Llívia.

Com la resta de room escape, es tracta d'un joc en què participa un grup habitualment de 2 a 6 persones que tenen, en aquest cas, 60 minuts per escapar-se d'un espai delimitat, que pot ser una habitació o una estança més gran. Per aconseguir-ho, han de superar diverses proves, fites i enigmes, i en el cas del de la Cerdanya, aproximadament 25.

Aquest room escape, que s'espera que es pugui engegar pel pont de la Puríssima, té la particularitat d'estar ubicat a la Cerdanya, de manera que es converteix en el primer del Pirineu català, però també és especial pel fet que acabarà configurant una sèrie de jocs diferents entre si, tots relacionats amb la muntanya. Per exemple, es començarà amb un que se situa en un refugi de muntanya. També hi haurà ambientacions en què s'haurà de fugir d'animals salvatges o sobreviure a una tempesta de neu, fet que donarà encara més excepcionalitat. L'objectiu és poder-ne fer un per a adults i un per a infants.

El room escape de la Cerdanya serà apte per a la majoria de públics, però els menors de 13 anys hi hauran d'anar acompanyats, no per motius de seguretat ni d'aptituds físiques, sinó per les proves de resolució, per a les quals cal l'ajuda d'un adult.

El joc d'escapada en viu és adreçat a grups d'amics, empreses i jugadors habituals que es dediquen a batre els temps a diversos llocs. «L'únic que cal són ganes de cooperar i trencar-se el coco», expliquen Màrius Mansilla i Olga Barcons, socis fundadors.

Com en altres proves d'aquest estil, els organitzadors tenen la intenció de crear un rànquing on apareguin els grups que han superat la prova en menys temps. «Hi haurà gent que vindrà a passar una bona estona, però n'hi haurà que voldran fer rècord, ja que cada cop té més tirada i hi ha gent que es dedica a visitar-ne per tot Europa», apunten Mansilla i Barcons. La gent més experimentada i que sàpiga distribuir-se cor-rectament per cooperar millor podrà fer més bon temps, que poden ser d'uns 25 minuts, diuen.

Els preus varien en funció del nombre de persones del grup. En cas de ser un grup de 2 a 4 persones és de 60 euros, si el formen 5 persones en costa 15 per cadascuna i, si en són 6, l'import és de 14 euros. La resta d'informació i què s'ha de fer per ser mecenes es pot trobar al lloc web www.cerdanyaescaperoom.cat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cerdanya/Alt Urgell

Un incendi crema la teulada d'una casa de Llívia i obliga a evacuar-ne els veïns

Un incendi crema la teulada d'una casa de Llívia i obliga a evacuar-ne els veïns

Set dotacions dels Bombers de la Generalitat es van activar ahir a la tarda com a...

L'empresariat se suma al transfronterisme

L'empresariat se suma al transfronterisme

Les Cambres de Comerç de Girona, Lleida, Andorra i Perpinyà s'uneixen en un CCIPirineusMed que...

Guils convertirà en memorial visitable el cementiri en desús del nucli de Saneja

Guils convertirà en memorial visitable el cementiri en desús del nucli de Saneja

Arquitectes de Barcelona amb avantpassats al poble regalen un disseny per dignificar l'espai

D'espai abandonat a recinte visitable sobre la memòria local

D'espai abandonat a recinte visitable sobre la memòria local

La remodelació i posada en valor del cementiri vell de Saneja comportarà la...

Guils reordena l'accés a les pistes amb un aparcament

Guils reordena l'accés a les pistes amb un aparcament

L'actuació suposa la prèvia a la futura reforma dels edificis de serveis

Enllaços recomanats: Premis cinema