La Seu buscarà «fórmules imaginatives» per sumar aparcaments al centre

El grup d'ERC a la Seu presenta avui una moció per instar el consistori a crear places de pàrquing per ajudar el comerç

12.09.2017 | 07:47
ERC la Seu proposa que l´Ajuntament adquireixi solars de particulars per crear noves zones d´aparcament

Esquerra Republicana de Catalunya a la Seu d'Urgell, grup a l'oposició, preveu presentar, al ple d'aquest dimarts, una moció per reclamar un augment del nombre de places d'aparcament al centre comercial del municipi i dinamitzar el petit comerç. Els republicans proposen arribar a acords amb els propietaris dels solars desocupats del centre, per adequar-los com a aparcaments de pagament, gestionats per l'Ajuntament, en els quals es pugui bonificar els usuaris amb els comprovants de compra als establiments adherits, cosa que comportaria que s'utilitzés per anar a comprar al petit comerç. Esquerra assenyala l'obertura del Mercadona com un dels culpables que els petits comerços hagin notat una minva destacada dels beneficis.

Des de l'Ajuntament, el regidor de Mobilitat i primer tinent d'alcalde, Jesús Fierro (PDeCAT), assegura que el consistori fa temps que treballa «per buscar fórmules imaginatives que millorin la circulació de vehicles al centre», i diu que es buscaran bosses d'aparcaments a la zona. Per això, el regidor confirma que el seu grup donarà suport a la moció, ja que, de fet, ja han parlat amb botiguers i propietaris per millorar aquest aspecte i buscar nous emplaçaments dels aparcaments. Actualment, segons diu, ja negocien amb els gestors de la zona blava per trobar la fórmula.

Un dels factors que Esquerra posa sobre la taula és l'arribada de la gran superfície de Mercadona. El regidor considera que l'afectació va «a criteri de cadascú», però critica que l'oposició n'hagi «fet una bandera en contra de l'equip de govern». «S'ha volgut instaurar un missatge negatiu des de l'oposició», afegeix. El regidor explica que a la majoria de pobles similars, i fins i tot amb menys habitants, hi ha més grans superfícies, mentre que a la Seu és l'única. «Crec que no ha estat perjudicial ni per al comerç ni per a la ciutat», apunta. Fierro confirma que, com es va acordar, l'«amplíssima majoria» dels treballadors, tot i alguna excepció molt puntual, són gent de la vila o la zona.

Des de l'Ajuntament, segons relata, sempre s'ha valorat la importància del petit comerç: «Hem estat al seu costat i hi hem fet campanya buscant accions conjuntes, però no és gens fàcil». «El comerç ho està passant malament aquí i a molts llocs, però hi ha altres factors, com la venda per Internet», apunta. Fierro considera que potser s'hauria de fer un nou estudi per plasmar el panorama.

L'Ajuntament reitera l'objectiu de poder combinar els nous formats amb el comerç de proximitat, tot i que «falta camí», segons explica el regidor. «Incentivem el petit comerç a través del reclam, però s'ha d'anar actualitzat i transformant», diu. Amb tot, assegura que cap comerç ha hagut de tancar per culpa de l'arribada de Mercadona.

A final del mes de maig del 2015, Mercadona es va convertir en la primera gran superfície de la Seu d'Urgell, amb 1.500 metres quadrats. L'obertura de l'establiment va comportar, a més de 50 llocs de treball, la urbanització de l'entorn, amb un aparcament cobert sota la planta de vendes, un nou vial i una rotonda. l

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

Cerdanya/Alt Urgell

La presentació de GastroPirineus, amb participació de CCIPirineusMed
L'empresariat se suma al transfronterisme

L'empresariat se suma al transfronterisme

Les Cambres de Comerç de Girona, Lleida, Andorra i Perpinyà s'uneixen en un CCIPirineusMed que...

Guils convertirà en memorial visitable el cementiri en desús del nucli de Saneja

Guils convertirà en memorial visitable el cementiri en desús del nucli de Saneja

Arquitectes de Barcelona amb avantpassats al poble regalen un disseny per dignificar l'espai

D'espai abandonat a recinte visitable sobre la memòria local

D'espai abandonat a recinte visitable sobre la memòria local

La remodelació i posada en valor del cementiri vell de Saneja comportarà la...

Guils reordena l'accés a les pistes amb un aparcament

Guils reordena l'accés a les pistes amb un aparcament

L'actuació suposa la prèvia a la futura reforma dels edificis de serveis

El mal estat del carrer de Ronda obliga la Seu a replantejar-lo

El mal estat del carrer de Ronda obliga la Seu a replantejar-lo

L'Ajuntament de la Seu s'ha compromès via ple municipal a arranjar el carrer de Ronda de la...

All projecta un recorregut medieval al voltant de 60 sepultures trobades

All projecta un recorregut medieval al voltant de 60 sepultures trobades

L'Ajuntament prepara un centre d'interpretació als nous locals a tocar de l'església de Santa Maria

Enllaços recomanats: Premis cinema