La cuinera Ada Parellada ensenya els nens del Pirineu a menjar sa

La propietària del Semproniana obre el pla escolar ´Mengem d´Aquí´ de la Cerdanya i l´Alt Urgell

20.09.2017 | 13:15
La cuinera Ada Parellada ensenya els nens del Pirineu a menjar sa

El projecte ´Mengem d´Aquí´ que ha posat en marxa aquest curs escolar el Consorci Alt Urgell Cerdanya amb la implicació de tots els centres educatius de la Cerdanya i tots els públics de l´Alt Urgell s´ha posat en marxa oficialment a les dues capitals comarcals amb un taller berenar impartit a nens i famílies per la prestigiosa cuinera Ada Parellada.
´Mengem d´Aquí´ és un projecte que neix amb un doble objectiu. D´una banda fer créixer el valor i la distribució dels productes agroalimentaris del Pirineu. I de l´altre, fomentar l´alimentació de proximitat i saludable entre els nens i les famílies de la Cerdanya i l´Alt Urgell, que d´aquesta manera es converteixen també en els primers consumidors i ambaixadors dels productes locals. El projecte s´ha presentat oficialment a les famílies aquest dimarts i dimecres a la Seu i Puigcerdà amb un acte que inclou dos vessants: un taller berenar destinat als nens i una xerrada sobre els hàbits saludables en l´alimentació a càrrec de Parellada. La cuinera ha explicat a nens i pares la importància de preparar àpats saludables i equilibrats i ha fet demostracions fent, per exemple, fajitas amb formatge de sucar, tomàquet, pernil i nous. Al taller de la Seu uns quaranta nens de cinquè i sisè de primària, a alguns de més petits, van participar en la sessió. Posteriorment els nens van poder interactuar amb la cuinera fent-li preguntes i creant un diàleg que des del Consorci Alt Urgell Cerdanya han titllat de molt enriquidor per a les famílies.
Els responsables del projecte han explicat que «´Mengem d´Aquí´ neix amb l´objectiu de col·laborar amb les famílies per tal de garantir una alimentació bona, sana, equilibrada, variada i sostenible a través d´eines i trucs per facilitar el dia a dia». D´aquesta manera, el lema de l´acció és ´A menjar s´aprèn menjant´ i arrenca amb un menú conjunt per a tots els centres escolars adherts. El menú ha estat dissenyat per la Fundació Alícia del Món Sant Benet, els professionals de la qual han impartit durant l´estiu tallers de formació als gestors dels menjadors escolars.
El programa compta amb la col·laboració dels consells comarcals de l´Alt Urgell i la Cerdanya i el finançament del Departament d´Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat en el marc del programa de desenvolupament rural i del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER). El programa és obert perquè s´hi vagin afegint cada vegada més productors agroalimentaris del territori.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cerdanya/Alt Urgell

El cementiri vell de Saneja.
Guils convertirà en memorial visitable el cementiri en desús del nucli de Saneja

Guils convertirà en memorial visitable el cementiri en desús del nucli de Saneja

Arquitectes de Barcelona amb avantpassats al poble regalen un disseny per dignificar l'espai

D'espai abandonat a recinte visitable sobre la memòria local

D'espai abandonat a recinte visitable sobre la memòria local

La remodelació i posada en valor del cementiri vell de Saneja comportarà la...

Guils reordena l'accés a les pistes amb un aparcament

Guils reordena l'accés a les pistes amb un aparcament

L'actuació suposa la prèvia a la futura reforma dels edificis de serveis

El mal estat del carrer de Ronda obliga la Seu a replantejar-lo

El mal estat del carrer de Ronda obliga la Seu a replantejar-lo

L'Ajuntament de la Seu s'ha compromès via ple municipal a arranjar el carrer de Ronda de la...

All projecta un recorregut medieval al voltant de 60 sepultures trobades

All projecta un recorregut medieval al voltant de 60 sepultures trobades

L'Ajuntament prepara un centre d'interpretació als nous locals a tocar de l'església de Santa Maria

Masella xifra en quasi 5.000 els esquiadors del cap de setmana d'obertura

Masella xifra en quasi 5.000 els esquiadors del cap de setmana d'obertura

El primer cap de setmana de la temporada a Masella ha evidenciat als seus responsables que els...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema